Terug naar evenementen

Governance samenwerkingsverbanden passend onderwijs: Hoe kan het beter?

Governance samenwerkingsverbanden passend onderwijs: Hoe kan het beter?
Evenementen

UITNODIGING LUNCHBIJEENKOMST

Geachte directeur, bestuurder of toezichthouder,

Er is veel te doen over de governance van samenwerkingsverbanden passend onderwijs. De regering vindt dat het beter moet en de sector zelf is er mee aan de slag gegaan. Intussen wordt het nodige verwacht van onafhankelijk toezicht.

Vijf jaar na de invoering van passend onderwijs is het goed om de destijds gekozen governance eens tegen het licht te houden. Werken de destijds gemaakte keuzes en sluiten die goed aan bij wettelijke rollen en verantwoordelijkheden? In de praktijk zien we nog wel eens bestuursmodellen die eenvoudiger en beter kunnen.

Nu komt daar onafhankelijk toezicht nog bij. Hoe moeten we dat zien en is dat dan de oplossing? En kan het wettelijk worden geregeld zoals de verwachting is?

Op deze vragen krijgt u antwoord op een door ons op donderdag 13 juni aanstaande te organiseren lunchbijeenkomst. Dan zal Kanter Breuker, als notaris gespecialiseerd in governance binnen het onderwijs, het vorenstaande in perspectief zetten. Daarbij zal hij het Wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen betrekken. Het doel van de bijeenkomst is dat u (nog) beter in staat bent om uw governance te beoordelen en waar nodig te verbeteren. Het beste is immers dat u zelf in goede governance voorziet!

Voor de bijeenkomst zijn uitgenodigd de samenwerkingsverbanden (PO en VO) van Noord-Nederland. Om de bijeenkomst passend te organiseren en uw onderlinge gesprek en ervaringsuitwisseling te faciliteren, geldt de uitnodiging voor twee vertegenwoordigers van uw samenwerkingsverband. Of dat directeuren, bestuurders, toezichthouders, leden of aangesloten schoolbesturen zijn is, in lijn met de verscheidenheid van de praktijk, geheel aan u!

Deze lunchbijeenkomst wordt gehouden op 13 juni aanstaande in de Graancirkel te Drachten (Raadhuisplein 3). Deelname is kosteloos. Onder het Raadhuisplein bevindt zich een parkeergarage waar u kunt parkeren.

Agenda
Donderdag 13 juni 2019

11.45 uur – 12.00 uur | Inloop

12.00 uur – 13.30 uur | Inhoudelijke bijeenkomst inclusief lunchbuffet

Wij kijken uit naar uw komst. Zouden we uiterlijk op 1 juni aanstaande via k.breuker@triplaw.nl van u mogen vernemen of u en met wie u deelneemt? Voor overleg of vragen zijn we uiteraard beschikbaar.

Met vriendelijke groeten,

Trip Advocaten & Notarissen

Over Kanter Breuker

Kanter Breuker is gespecialiseerd notaris in semi-publieke instellingen en ondernemingen. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van met name onderwijs- en zorginstellingen bij de vormgeving van hun organisatiestructuur. Denk aan fusies, splitsingen, governance, groepsstructuren, schaaloptimalisatie en samenwerking met derden.

Kanter heeft ruim 25 jaar ervaring als (kandidaat-)notaris. Sinds 2011 is hij verbonden aan Trip Advocaten & Notarissen.

Bericht delen op linkedin

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Al het nieuws

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mis niets meer en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Velden met een * zijn verplicht

Ik geef toestemming dat TRIP Advocaten Notarissen mijn e-mailadres gebruikt voor het toesturen van de nieuwsbrief. U kunt meer lezen in ons Privacy en cookiesbeleid.

Terug naar evenementen
Contact image

Contact

Als grootste juridische adviespraktijk van Noord-Nederland staan wij centraal bij onze cliënten Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe (en ver daarbuiten) vanuit onze kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen.

Lees meer