Contact
mr. M.E. (Liselot) Hamminga

mr. M.E. (Liselot) Hamminga

Advocaat (partner)

Groningen

Liselot is een veelzijdige, kundige, toegewijde advocaat en zit ruim 20 jaar in het vak. Haar kerngebieden zijn het (internationaal) ondernemingsrecht en het structureren van fondsen. Ze heeft vele internationale transacties op haar naam staan, zowel in Europa als in de VS en China. Haar andere kerngebieden zijn scheepsrecht, nutrition, ICT en zorg.

Liselot is na een postdoctoraal Europees recht begonnen op de sectie corporate en vervolgens de sectie litigation bij een gerenommeerd kantoor in Amsterdam. Sinds 2001 is zij werkzaam bij TRIP Advocaten Notarissen. Liselot kijkt over de grenzen van dat wat een advocaat normaal gesproken onder zijn taakopvatting ziet, met evenveel aandacht.

Jaar van beëdiging

1997

Expertises

Internationaal ondernemen

Aanbestedingsrecht, mededingingrecht & staatssteun

Ondernemingsrecht

Branches

Zakelijke dienstverlening

Scheepvaart

Overheid

Opleidingen

Nederlands Recht Universiteit van Amsterdam

Postdoctoraal European Business Law, Pallas Consortium Nijmegen

Talen

Nederlands, Duits, Engels & Frans

Waar Liselot u mee kan helpen:

Expertises

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over de grens rekening houden? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Aanbestedingsrecht, mededingingrecht & staatssteun

Natuurlijk wilt u de regels volgen en boetes voorkomen. Maar het is niet altijd even duidelijk of een afspraak wel of niet tegen de regels is.

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren.

Branches

Zakelijke dienstverlening

Compliance en het beheersen van juridische bedrijfsrisico’s zijn essentieel, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Scheepvaart

In de scheepvaart zijn zaken vaak net anders geregeld dan op de vaste wal. Ons kantoor heeft ruim dertig jaar ervaring met uw werkveld.

Overheid

In de overheidspraktijk is het recht meer dan ‘wie heeft er gelijk?’ Wij staan naast u, vullen uw kennis aan en trekken samen met u op.