mr. M. (Merel) Aaftink

mr. M. (Merel) Aaftink

Advocaat

Groningen

Merel is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht en het ondernemingsrecht. Ze heeft een ruime ervaring met de behandeling van zaken op het gebied van bedrijfsgeheimen, auteursrechten en merkenrechten, mede in de context van commerciële contracten. Merel staat ondernemers bovendien bij in zaken over merkinbreuken, aansprakelijkheid, licentieovereenkomsten en uiteenlopende commerciële conflicten. 

Merel is analytisch, toegankelijk en betrokken. Ze behandelt regelmatig juridisch complexe zaken, waarbij zij zich tevens verdiept in de (commerciële) belangen van de cliënt om een effectieve strategie uit te kunnen zetten. Ze is een oplossingsgerichte advocaat die graag optreedt als sparringpartner. Merel hecht veel waarde aan goed contact met de cliënt en adviseert duidelijk, pragmatisch en concreet. 

Jaar van beëdiging

2013

Expertises

ICT-recht

Intellectueel eigendomsrecht

Internationaal ondernemen

Ondernemingsrecht

Privacy

Branches

ICT & Technologie

Opleidingen

Rechtsgeleerdheid Universiteit Utrecht

Nederlands Recht Rijksuniversiteit Groningen

Nevenactiviteit

Lid van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM)

Lid van Female Intellectual Property Experts

Lid Vereniging Privacy Recht

Talen

Nederlands, Engels & Frans

Actueel

Meer actualiteiten van mr. M. (Merel) Aaftink

Waar Merel u mee kan helpen:

Expertises

ICT-recht

Het gemak van de digitalisering leidt ook tot nieuwe juridische vraagstukken. Ons team heeft antwoord op uw vragen en biedt snelle ondersteuning.

Intellectueel eigendomsrecht

Ons team kan u precies vertellen waar de wettelijke grenzen liggen, wanneer deze grenzen zijn overschreden én wat u hieraan kunt doen.

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over de grens rekening houden? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren.

Privacy

Het is goed dat onze privacy beschermd wordt. De wirwar aan regels leidt echter regelmatig tot verwarring en onpraktische situaties.

Branches

ICT & Technologie

Nieuwe technologieën maken ons leven makkelijker, maar stellen ons ook voor de nodige juridische uitdagingen. U staat er niet alleen voor.