Terug
HomeBestuursstrafrecht

Bestuursstrafrecht

Bestuursstrafrecht

Steeds vaker wordt er in het kader van handhaving gebruik gemaakt van het zogenaamde bestuursstrafrecht. Denk daarbij aan de bestuurlijke boete, last onder dwangsom maar ook aan de BIBOB-intrekking of de sluiting van een pand. Kennis van zowel straf- als bestuursrecht is essentieel nu de meeste bestuursrechtelijke sancties worden onderbouwd met informatie uit de strafrechtketen.

Onderzoek van toezichthouder of bestuurlijke boete

Heeft de toezichthouder een onderzoek aangekondigd, bestuurlijke boete opgelegd of een last onder dwangsom, neem dan contact op met één van onze advocaten. Zij vertellen u waar u op moet letten als u wordt gehoord, stellen bij een vooraankondiging de zienswijze op of staan u bij in de bezwaar- of beroepprocedure inzake:

  • De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid;
  • Voedsel en warenautoriteit;
  • AFM/DNB.

Ook indien een BIBOB-onderzoek naar uw onderneming wordt uitgevoerd of indien de gemeente heeft aangekondigd een van uw (bedrijfs)panden te sluiten kunt u contact opnemen met één van onze advocaten. In de samenwerking met Politie en Justitie spelen Gemeenten een actieve rol in de aanpak van criminaliteit. Heeft een van uw huurders gehandeld in drugs of andere criminele activiteiten ontplooit, dan is de kans groot dat de gemeente voornemens is uw pand te sluiten. Daarbij wordt nagenoeg geen rekening gehouden met uw belangen als verhuurder of ondernemer. Terwijl u wel aanzienlijke financiële schade oploopt door die maatregel. Onze advocaten adviseren u over uw rechten en staan u bij in de procedure. Vanwege de termijnen in het bestuursrecht adviseren wij u in een vroeg stadium contact op te nemen.

Hulp van een advocaat voor bestuursstrafrecht?

Heeft u vragen of hulp nodig? Onze strafrechtspecialisten Peter Koops en Jurian van Galen helpen u graag!

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.