Overzicht van alle expertises

Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel eigendomsrecht

Ons team kan u precies vertellen waar de wettelijke grenzen liggen, wanneer deze grenzen zijn overschreden én wat u hieraan kunt doen. Lees meer over intellectueel eigendomsrecht.

Uw eigen product ligt ineens onder een andere merknaam in de winkels. Een Amerikaans concern met dezelfde naam vraagt u om de naam van uw goedlopende bedrijf te veranderen. Wat zijn in zulke gevallen uw rechten en plichten? En hoe kunt u toekomstige problemen met intellectueel eigendom voorkomen? TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Uw merk, naam of product

Uw creatie is uw eigendom, maar niet altijd. Onze advocaten kunnen u precies vertellen waar de wettelijke grenzen liggen, wanneer deze grenzen zijn overschreden én wat u hieraan kunt doen. We houden ons dagelijks bezig met de bescherming en handhaving van auteursrechten, merken, octrooien, bedrijfsgeheimen, domeinnamen en handelsnamen. Niet alleen door uw recht te halen, maar vooral door conflicten te voorkomen. Bijvoorbeeld met het beoordelen en opstellen van duidelijke licentie-, exploitatie- en geheimhoudingscontracten. Zo beschermen we uw intellectueel eigendom én dat van anderen. 

Thuis in intellectueel eigendomsrecht

Ons team van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • Auteursrecht
  • Merkenrecht
  • Handelsnaamrecht
  • Octrooirecht en bescherming van bedrijfsgeheimen/knowhow
  • Modellenrecht
  • Reclamerecht
  • Domeinnamen

Zeker van advies waar u verder mee komt

Hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van intellectueel eigendomsrecht? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen in Groningen, Leeuwarden of Assen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met de rest van het team.

Actueel

Meer actualiteiten over Intellectueel eigendomsrecht

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises