Terug
HomeBranchesWoningcorporaties

Woningcorporaties

Woningcorporaties

Zoveel vernieuwing en tegelijkertijd de dagelijkse praktijk rond de verhuur van uw woningen: wij zijn ervaren met beide kanten van woningcorporaties. De omgeving waarin u als woningcorporatie opereert verandert continu. Thema’s als duurzaamheid, digitalisering en de beschikbaarheid van voldoende en betaalbare woningen vragen uw aandacht. Om deze uitdagingen op een verantwoorde manier op te pakken, is het belangrijk om juridische risico’s te minimaliseren. Een advocaat of notaris van TRIP staat voor u klaar met deskundig advies.

Nieuwe huizen, nieuwe regels

Tegenwoordig wordt er veel van u gevraagd. Denk hierbij aan het belang van een kloppende governance-structuur. Ook circulair aanbesteden en circulair bouwen zijn steeds nadrukkelijker aan de orde. Maar we moeten niet vergeten dat u ook nog gewoon te maken heeft met de dagelijkse gang van zaken rond de verhuur van uw woningen. Onze advocaten en notarissen hebben veel ervaring met beide kanten van uw werkveld. Of u nu vragen heeft over een uithuiszetting of het realiseren van een duurzaam bouwproject: u kunt altijd bij hetzelfde team terecht. Alle juridische zaken kunt u bij hen beleggen.

Thuis in het geven van advies aan woningcorporaties

Ons brancheteam van advocaten en notarissen gespecialiseerd in woningcorporaties helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • De inrichting van uw governance-structuur
  • Het realiseren van duurzame en circulaire bouwprojecten 
  • De Woningwet
  • De Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen
  • De inpassing van projecten in ruimtelijke plannen
  • Huurrecht
  • Huisuitzettingen
  • Hennepteelt, drugsoverlast en andere kwesties omtrent de openbare orde

Over woningcorporaties

Onze advocaten hebben ruime ervaring in het adviseren en procederen voor woningcorporaties, van huurrecht tot aanbestedingsrecht en alles daartussenin. Wij begrijpen dat woningcorporaties te maken hebben met complexe juridische vraagstukken. Onze advocaten zijn er om u te ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen en het minimaliseren van juridische risico’s. 

We zijn trots op ons vermogen om complexe juridische vraagstukken om te zetten in duidelijke en praktische adviezen. Onze cliënten staan ​​altijd centraal in ons werk en we streven er altijd naar om de best mogelijke resultaten voor hen te behalen. Onze advocaten hebben uitgebreide ervaring in het vertegenwoordigen van woningcorporaties bij geschillen met huurders, aannemers en andere derde partijen. We begrijpen dat het voor woningcorporaties belangrijk is om tijdig en kostenefficiënt te handelen. Daarom zijn we er trots op dat we onze cliënten kunnen voorzien van snelle en praktische oplossingen.

We werken nauw samen met raad van commissarissen van woningcorporaties om ervoor te zorgen dat onze juridische strategieën naadloos aansluiten bij hun zakelijke doelstellingen. We zijn ervan overtuigd dat dit de sleutel is tot het bereiken van succesvolle resultaten voor onze cliënten.

Kortom, ons advocatenkantoor is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige juridische diensten aan woningcorporaties. Onze advocaten zijn zeer ervaren en zijn er om u te ondersteunen bij alle juridische uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen. Neem gerust contact met ons op om te zien hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Zeker van advies waar u verder mee komt

Heeft u hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of bent u op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van woningcorporaties? Neem dan gerust contact op met een van de branche-experts van TRIP Advocaten Notarissen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke juristen gespecialiseerd in woningcorporaties bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Met kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen is er altijd een advocaat of notaris gespecialiseerd in woningcorporaties bij u in de buurt! Samen bereiken we het beste resultaat.

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier. Een advocaat of notaris gespecialiseerd in het transportrecht komt hier dan bij u op terug.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over Woningcorporaties

Expertises

Onze specialisten binnen deze branche hebben ervaring in de volgende expertises:

Overzicht van alle branches