Terug
HomeExpertisesBestuursrecht
Bestuursrecht
Bestuursrecht

Advocaat bestuursrecht

U doet uw best om met iedereen rekening te houden. Het algemeen belang is hierbij leidend. Dat zorgt soms voor lastige kwesties. Een advocaat bestuursrecht van TRIP helpt u graag verder.

Bestuursrecht

Het is onvermijdelijk dat u af en toe tegenover burgers en bedrijven komt te staan. Hun individuele belangen moeten wijken voor het belang van ons allen. Hoe pakt u dat zorgvuldig aan? Samen met een advocaat bestuursrecht van TRIP Advocaten Notarissen staat u hier niet alleen voor.

Gespecialiseerd advocatenkantoor

Bestuursrecht is het rechtsgebied dat zich bezighoudt met de regels en wetten die van toepassing zijn overheden en semioverheden. Het heeft betrekking op de manier waarop de overheid haar taken uitvoert en de bevoegdheden die zij hiervoor heeft. Het is een breed rechtsgebied en omvat onder andere de wetgeving voor vergunningverlening, subsidies, belastingheffing en handhaving.

Het bestuursrecht is opgedeeld in twee hoofdonderdelen: algemeen bestuursrecht en specifiek bestuursrecht. Het algemene bestuursrecht bevat de regels voor de organisatie en werkwijze van de overheid, zoals de Wet op de overheidsorganisatie. Het specifieke bestuursrecht bevat de regels voor specifieke overheidsactiviteiten, zoals milieuwetgeving en belastingwetgeving.

Een belangrijk onderdeel zijn de procedurele aspecten. Dit houdt in dat er regels zijn voor hoe een beslissing genomen moet worden en hoe hiertegen bezwaar maken of beroep aangetekend kan worden. Hierdoor is er een mogelijkheid voor burgers om in te grijpen wanneer zij het niet eens zijn met een beslissing van de overheid.

Het bestuursrecht speelt een belangrijke rol in onze maatschappij, aangezien de overheid veel taken uitvoert die van invloed zijn op het dagelijks leven van de burger. Het zorgt ervoor dat de overheid haar taken op een rechtmatige manier uitvoert en dat er rechtsbescherming is voor burgers die hiermee te maken hebben.

Spelregels voor de overheid

Het bestuursrecht is een veelomvattend rechtsgebied: complex en continu in beweging, net als onze maatschappij. Daarom blijven onze advocaten niet alleen op de hoogte van hun eigen vakgebied, maar werken zij ook nauw samen met specialisten van andere expertises. Denk hierbij aan het mededingingsrecht, staatssteunrecht, aanbestedingsrecht en ondernemingsrecht. Als huisadvocaat van een aantal grotere overheden en semi-overheden in het noorden zijn we ervaren met de inhoudelijke en procedurele complexiteit van de materie. We zijn ons bovendien altijd bewust van de maatschappelijke impact van onze projecten. Zo draagt ons team bij aan de kwaliteit, de zorgvuldigheid en de evenredigheid van uw overheidstaak.

Advocaten gespecialiseerd in bestuursrecht

Vanuit onze kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen helpt ons team van juristen u graag met praktisch en helder advies over verschillende bestuursrechtelijke procedures. 

In samenvatting, bestuursrecht is een belangrijk onderdeel van de rechtsstaat en vormt de basis voor de werking van overheden. Het regelt de verhoudingen tussen overheid, burgers en bedrijven en zorgt ervoor dat besluiten van overheden legaal, billijk en transparant zijn. Het is belangrijk dat overheden zich aan de regels van het bestuursrecht houden om te garanderen dat de rechten van burgers en bedrijven worden beschermd en dat de overheid haar taak efficiënt uitvoert. Door kennis te nemen van de regels van het bestuursrecht, kunnen overheden hun werkzaamheden op een juiste manier uitvoeren.

Bestuursrecht advocaat Groningen, Leeuwarden en Assen

Bent u op zoek naar een bestuursrecht advocaat of juridisch specialist? Bij ons advocatenkantoor werken specialisten welke thuis zijn in het bestuursrecht. Zij helpen u graag bij bovenstaande vraagstukken of ander advies. Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van de specialisten van TRIP Advocaten Notarissen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Een advocaat bestuursrecht van ons kantoor in Groningen, Leeuwarden of Assen neemt z.s.m. contact met u op. Samen bereiken we het beste resultaat.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over Bestuursrecht

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises