Terug
HomeExpertisesFusies en overnames
Fusies en overnames
Fusies en overnames

Fusies en overnames

Wilt u uw bedrijf verkopen of wilt u juist een bedrijf overnemen? De advocaten en notarissen van TRIP hebben uitgebreide ervaring met fusies en overnames.

Hulp bij overname bedrijf

Bij een fusie of overname komen een hoop rechtsgebieden samen. Onze specialisten weten welke details u echt niet over het hoofd mag zien.

Wilt u uw bedrijf verkopen of juist een ander bedrijf overnemen? Wat zijn de rechten van leveranciers, afnemers en aandeelhouders? Wat gebeurt er met de werknemers? Op detailniveau is elke bedrijfsoverdracht uniek. Laat u daarom begeleiden door specialisten die weten welke details u echt niet over het hoofd mag zien. Een advocaat bedrijfsovername staat voor u klaar met deskundig advies.


 • Ruim 25 jaar ervaring met fusies & overnames
 • Gemiddeld 50 fusies & overnames per jaar
 • Dealwaarde van € 10 tot € 200 miljoen
 • Nationaal en internationaal
 • Ervaren team van 20+ specialisten

Over fusies & overnames

Fusies en overnames zijn belangrijke gebeurtenissen in de wereld van zakelijke transacties. Bij ons advocatenkantoor zijn wij gespecialiseerd in fusies en overnames en kunnen wij u helpen bij het navigeren door de complexe wet- en regelgeving die hiermee samenhangt. Ons team met specialisten heeft jarenlange ervaring in het adviseren van cliënten bij fusies en overnames van bedrijven van verschillende groottes en sectoren.

Wij bieden onze cliënten een brede waaier aan diensten, van het opstellen van due diligence rapporten, het onderhandelen van termijn bladen, tot het afsluiten van de transactie zelf. Wij zorgen ervoor dat onze cliënten volledig op de hoogte zijn van de juridische aspecten van de transactie en dat hun belangen op de best mogelijke manier worden behartigd.

Ons kantoor is ook in staat om cliënten te adviseren over de fiscale en financiële gevolgen van een transactie, en wij werken nauw samen met experts in andere gerelateerde juridische gebieden, zoals arbeidsrecht, milieustrafrecht, en intellectueel eigendom, om ervoor te zorgen dat onze cliënten de juiste ondersteuning krijgen.

Onze cliënten kunnen rekenen op een snelle, efficiënte en discrete service, die is afgestemd op hun specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Snel schakelen bij een bedrijfsovername

De markt staat niet stil. Daarom mag een fusie of overname meestal niet te lang duren. Aan de andere kant moet de bedrijfsoverdracht natuurlijk wel goed geregeld worden. Daarom werken we in fusie- en overnametrajecten nog nauwer samen dan normaal. Onze bedrijfsovername advocaten en notarissen van onze sectie ondernemingsrecht overleggen onderling en schakelen waar nodig de hulp in van specialisten in andere rechtsgebieden. Dat is efficiënt, maar leidt vooral tot goed en doordacht juridisch en praktisch advies. Zo kunt u snel weer verder met ondernemen.

Thuis in fusies en overnames

Ons team van juristen helpt u graag met praktisch en helder juridisch advies over:

 • Bedrijfsovernames (management buy-in of buy-out)
 • Het uitvoeren van due diligence onderzoeken
 • Het opstellen van diverse transactiedocumenten, zoals geheimhoudingsovereenkomsten (NDA’s), intentieovereenkomsten (LOI’s), koopovereenkomsten (SPA’s) en aandeelhoudersovereenkomsten (SHA’s)
 • Arbeidsrechtelijke gevolgen bij overgang van onderneming
 • Medezeggenschapstrajecten
 • Het melden van transacties bij de toezichthouders, zoals Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) of Autoriteit Consument en Markt (ACM)

Advocaat bedrijfsovername Groningen, Leeuwarden en Assen

Heeft u als kopende of verkopende partij hulp nodig van een ondernemingsrecht advocaat? Of bent u op zoek naar juridisch advies op het gebied van fusies of overnames? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen in Groningen, Leeuwarden of Assen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij wie van onze specialisten bij u past en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over Fusies en overnames

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises