Bij fusies en overnames komen een hoop rechtsgebieden samen. Onze specialisten weten welke details u echt niet over het hoofd mag zien.

Wilt u uw bedrijf verkopen of juist een ander bedrijf overnemen? Bij fusies en overnames komen een hoop rechtsgebieden samen. Wat zijn de rechten van leveranciers, afnemers en aandeelhouders? Wat gebeurt er met de werknemers? Op detailniveau is elke bedrijfsoverdracht uniek. Laat u daarom begeleiden door specialisten die weten welke details u echt niet over het hoofd mag zien. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Snel verder na een bedrijfsoverdracht

De markt staat niet stil. Daarom mag een fusie of overname meestal niet te lang duren. Aan de andere kant moet de bedrijfsoverdracht natuurlijk wel goed geregeld worden. Daarom werken we in fusie- en overnametrajecten nog nauwer samen dan normaal. Onze advocaten en notarissen van onze sectie ondernemingsrecht overleggen onderling en schakelen waar nodig de hulp in van specialisten in andere rechtsgebieden. Dat is efficiënt, maar leidt vooral tot goed en doordacht juridisch en praktisch advies. Zo kunt u snel weer verder met ondernemen. 

Thuis in fusies en overnames

Ons team van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • Het uitvoeren van due diligence onderzoeken
  • Het opstellen van diverse transactiedocumenten, zoals geheimhoudingsovereenkomsten (NDA’s), intentieovereenkomsten (LOI’s), koopovereenkomsten (SPA’s) en aandeelhoudersovereenkomsten (SHA’s)
  • Arbeidsrechtelijke gevolgen bij overgang van onderneming
  • Medezeggenschapstrajecten
  • Het melden van transacties bij de toezichthouders, zoals de NMa

Zeker van advies waar u verder mee komt

Hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van fusies of overnames? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen in Groningen, Leeuwarden of Assen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met de rest van het team.

Actueel

Meer actualiteiten over Fusies en overnames

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises