Terug
HomeExpertisesHuurrecht
Huurrecht
Huurrecht

Advocaat huurrecht

Zowel huurders als verhuurders hebben rechten én plichten. Helaas is de wetgeving niet altijd even helder. Wij helpen u bij juridische vragen over het huurrecht.

Van woning tot bedrijfspand: zowel huurders als verhuurders hebben rechten én plichten. Helaas is de wetgeving op dit vlak niet altijd even helder. Een misverstand of meningsverschil zit daarom in een klein hoekje. Voorkom problemen met een duidelijk huurcontract. Toch een conflict? Ook dan staat TRIP Advocaten Notarissen voor u klaar met deskundig advies. 

Huurrecht

Huur kan bij beide partijen tot juridische vragen leiden. Hoe stelt u een waterdicht huurcontract op? Wat zegt de wet over huurprijzen, onderhoudsverplichtingen en aansprakelijkheden? Wanneer mag een huurcontract of leasecontract worden ontbonden? Wanneer mag een woning worden ontruimd? Onze advocaten zullen altijd eerst proberen om conflicten te voorkomen of ze in ieder geval op te lossen zonder gerechtelijke procedures. Door te luisteren en te praten brengen we partijen tot elkaar en bereiken we veel. Blijkt het toch niet mogelijk om tot overeenstemming te komen? Dan gaan we tot het uiterste om uw belangen te verdedigen.

Belangen van huurders en verhuurders

Huurrecht is een belangrijk onderdeel van het recht dat regelt de verhoudingen tussen verhuurders en huurders van onroerend goed. Bij ons advocatenkantoor zijn wij gespecialiseerd in huurrecht en kunnen wij u helpen bij het oplossen van huurrechtelijke kwesties. Of het nu gaat om de verhuur van een woning, bedrijfsruimte, of ander onroerend goed, wij staan u graag bij om uw belangen te behartigen.

Ons team van ervaren huurrechtadvocaten heeft jarenlange ervaring in het behandelen van huurzaken en kan u helpen bij het bepalen van uw rechten en plichten als verhuurder of huurder. Wij kunnen u adviseren over de huurovereenkomst, huurprijs, opzeggingsvoorwaarden en andere relevante juridische aspecten van de verhuur.

Wij zorgen ervoor dat uw belangen worden behartigd en dat u wordt verdedigd met de grootste zorg en professionaliteit. Wij zullen u adviseren over de beste aanpak en u helpen bij het bereiken van de best mogelijke uitkomst voor uw zaak. Wij werken nauw samen met experts in andere gerelateerde juridische gebieden, zoals huurgeschillen, waarborgsommen, en huuropzegging, om ervoor te zorgen dat onze cliënten het juiste advies krijgen.

Huurrechten

Ons team van juristen is gespecialiseerd in huurrecht en helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • Huur en verhuur van roerende en onroerende zaken, zoals woningen en bedrijfsruimten
  • Het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten, algemene huurvoorwaarden en andere relevante contracten
  • Beëindiging en ontbinding van huurovereenkomsten, oplevering en ontruiming (dringend eigen gebruik)
  • Onderhoudsverplichtingen en aansprakelijkheden van huurder en verhuurder
  • Sluiting van woningen op last van de burgemeester (openbare orde en drugsoverlast)
  • Anti-kraak en leegstandsbeheer
  • (Operational en financial) leasecontracten

Huurrecht advocaat Groningen, Leeuwarden en Assen

Heeft u hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van huurrecht? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen in Groningen, Leeuwarden of Assen. Wij helpen u graag en we bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat voor uw huurrecht gerelateerde vraagstuk.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over Huurrecht

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises