Zowel huurders als verhuurders hebben rechten én plichten. Helaas is de wetgeving niet altijd even helder. Wij helpen u bij juridische vragen over het huurrecht.

Van woning tot bedrijfspand: zowel huurders als verhuurders hebben rechten én plichten. Helaas is de wetgeving op dit vlak niet altijd even helder. Een misverstand of meningsverschil zit daarom in een klein hoekje. Voorkom problemen met een duidelijk huurcontract. Toch een conflict? Ook dan staat TRIP Advocaten Notarissen voor u klaar met deskundig advies. 

Belangen van huurders en verhuurders

Huur kan bij beide partijen tot juridische vragen leiden. Hoe stelt u een waterdicht huurcontract op? Wat zegt de wet over huurprijzen, onderhoudsverplichtingen en aansprakelijkheden? Wanneer mag een huurcontract of leasecontract worden ontbonden? Wanneer mag een woning worden ontruimd? Onze advocaten zullen altijd eerst proberen om conflicten te voorkomen of ze in ieder geval op te lossen zonder gerechtelijke procedures. Door te luisteren en te praten brengen we partijen tot elkaar en bereiken we veel. Blijkt het toch niet mogelijk om tot overeenstemming te komen? Dan gaan we tot het uiterste om uw belangen te verdedigen.

Thuis in huurrecht

Ons team van juristen is gespecialiseerd in huurrecht en helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • Huur en verhuur van roerende en onroerende zaken, zoals woningen en bedrijfsruimten
  • Het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten, algemene huurvoorwaarden en andere relevante contracten
  • Beëindiging en ontbinding van huurovereenkomsten, oplevering en ontruiming
  • Onderhoudsverplichtingen en aansprakelijkheden van huurder en verhuurder
  • Sluiting van woningen op last van de burgemeester (openbare orde en drugsoverlast)
  • Anti-kraak en leegstandsbeheer
  • (Operational en financial) leasecontracten

Zeker van advies waar u verder mee komt

Hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van huurrecht? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen in Groningen, Leeuwarden of Assen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met de rest van het team.

Actueel

Meer actualiteiten over Huurrecht

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises