Terug
HomeExpertisesInternationaal ondernemen
Internationaal ondernemen
Internationaal ondernemen

Advocaat internationaal recht

Met welke regels moet u over rekening houden bij internationaal ondernemen? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Over de grens lonken veel kansen. Steeds meer van onze cliënten opereren dan ook in internationaal vaarwater. Internationaal zaken doen brengt extra uitdagingen met zich mee. Met welke regels moet u aan de andere kant van de grens rekening houden? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier? TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Zaken doen in het buitenland

U kunt als ondernemer zaken doen in vrijwel ieder land. Leveringsketens die de hele wereld overgaan, zijn geen uitzondering. Maar met elk land waarin of waarmee u onderneemt, krijgt u er ook een extra set aan wetgeving bij. Niemand kan van u verwachten dat u al deze regels kent. Daarom onderhoudt ons team diverse samenwerkingsrelaties met advocatenkantoren in andere landen. Hierdoor zijn we altijd snel op de hoogte van de geldende regels in het betreffende land. 

Op zoek naar een advocaat of notaris bij internationaal ondernemen

Het recht speelt een belangrijke rol bij internationaal zakendoen. Er zijn verschillende regels en wetten die van toepassing zijn op internationale handelsrelaties en het is belangrijk dat bedrijven deze regels kennen en naleven.

Een van de belangrijkste aspecten van internationaal zakendoen is het internationale privaatrecht. Dit omvat de regels die van toepassing zijn op contracten, aansprakelijkheid en geschillenbeslechting tussen partijen uit verschillende landen. Bedrijven moeten er rekening mee houden dat de wetten van het land waarmee zij zaken doen, kunnen afwijken van de wetten van hun eigen land.

Daarnaast zijn er ook internationale handelsovereenkomsten die van toepassing zijn op internationaal zakendoen. Deze overeenkomsten regelen onder andere de handel tussen landen, de bescherming van intellectuele eigendom en de bescherming van buitenlandse investeringen. Bedrijven moeten zich bewust zijn van deze overeenkomsten en hun verplichtingen daaronder om te voorkomen dat zij in geschil komen met de regeringen van andere landen.

Het is ook belangrijk dat bedrijven zich bewust zijn van culturele verschillen tussen landen en de manier waarop zaken gedaan worden. Dit kan van invloed zijn op communicatie, zakelijke etiquette en zelfs op de inhoud van contracten. Bedrijven moeten zich dus aanpassen aan de culturele normen van het land waarmee zij zaken doen om te voorkomen dat zij belangrijke zakelijke kansen missen.

In het kort, internationaal zakendoen brengt tal van uitdagingen met zich mee, maar het is ook een belangrijke manier om groei en diversificatie te realiseren. Bedrijven moeten zich bewust zijn van de wetten, regels en culturele verschillen die van toepassing zijn op internationaal zakendoen om succesvol te kunnen opereren in de internationale markt.

Thuis in internationaal ondernemen

Ons team van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

Internationaal recht advocaat Groningen, Leeuwarden en Assen

Hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van internationaal ondernemen? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen in Groningen, Leeuwarden of Assen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over Internationaal ondernemen

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises