mr. R. (Rienk) de Vries

mr. R. (Rienk) de Vries

Advocaat

Groningen

Rienk is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, insolventierecht en contractuele geschillen. Hij staat cliënten bij in onder meer procedures over bestuurdersaansprakelijkheid (zowel binnen als buiten faillissement), bedrijfsovernames en geschillen over de ontvlechting van personenvennootschappen. Daarnaast assisteert hij curatoren bij rechtmatigheidsonderzoeken en de afwikkeling van faillissementen. 

Rienk werkt sinds 2016 bij TRIP Advocaten Notarissen. Hij is goed in het bedenken van creatieve oplossingen, kan de materie snel doorgronden en heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Hij gaat tactisch en doeltreffend te werk en houdt daarbij ook oog voor de financiële en maatschappelijke belangen van zijn cliënt. 

Jaar van beëdiging

2016

Expertises

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Fusies & Overnames

Internationaal ondernemen

Ondernemingsrecht

Branches

Agri & Food

Zakelijke dienstverlening

Opleidingen

Nederlands Recht Rijksuniversiteit Groningen

Research Master "Functionaliteit van het Recht"

Nevenactiviteit

Voorzitter van de Stichting Opleidingen der Vier Voormalige Noordelijke Balies

Talen

Nederlands, Engels & Fries

Waar Rienk u mee kan helpen:

Expertises

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Komt uw bedrijf ineens in de problemen? Juist bij financieel zwaar weer vergroot tijdig ingrijpen uw kansen op een positieve afloop.

Fusies & Overnames

Bij fusies en overnames komen een hoop rechtsgebieden samen. Onze specialisten weten welke details u echt niet over het hoofd mag zien.

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over de grens rekening houden? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren.

Branches

Agri & Food

De juridische vragen waar uw sector mee te maken heeft zijn veelomvattend. Bouw met ons met een goed gevoel aan de toekomst van uw bedrijf.

Zakelijke dienstverlening

Compliance en het beheersen van juridische bedrijfsrisico’s zijn essentieel, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.