Terug
HomeExpertisesICT-recht
ICT-recht
ICT-recht

Advocaat ICT-recht

Het gemak van de digitalisering leidt ook tot nieuwe juridische vraagstukken. Onze juristen hebben antwoord op uw vragen en biedt snelle ondersteuning met betrekking tot ICT-recht.

ICT en Recht

Wat kunt u doen als een IT-project niet naar wens verloopt? Waar moet u rekening mee houden als u uw producten of diensten via internet wilt aanbieden? Is een elektronische handtekening net zo geldig als een gewone handtekening? Het gemak van de digitalisering leidt ook tot nieuwe juridische vraagstukken. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Spelregels in de digitale wereld

ICT en internet maken ons leven op veel vlakken een stuk eenvoudiger. Zaken doen met partijen aan de andere kant van de wereld is slechts één klik van u verwijderd. En met uw gegevens in de Cloud kunt u altijd en overal verder met uw werk. Maar wat zijn de spelregels in uw situatie? Gelden de Nederlandse regels of die van een ander land? Onze specialisten hebben antwoord op al uw vragen en bieden snelle juridische ondersteuning. Waar nodig komen wij direct voor u in actie.

Op zoek naar een ICT recht advocaat?

ICT-recht is een belangrijk onderdeel van het recht dat zich richt op de juridische aspecten van informatie- en communicatietechnologie. Het omvat onderwerpen zoals intellectueel eigendom, contracten, privacy, cybersecurity en e-commerce. Bij ons advocatenkantoor zijn wij gespecialiseerd in ICT-recht en kunnen wij u helpen bij het oplossen van juridische kwesties die verband houden met informatie- en communicatietechnologie.

Intellectueel eigendom is een belangrijk onderdeel van ICT-recht. Het omvat onderwerpen zoals octrooien, merken, auteursrecht en handelsgeheimen. Wij kunnen u adviseren over hoe u uw intellectueel eigendom kunt beschermen en hoe u kunt voorkomen dat u in aanraking komt met problemen rondom inbreuk.

Contracten zijn een ander belangrijk onderdeel van ICT-recht. Wij kunnen u adviseren over de juridische aspecten van IT-contracten, zoals softwarelicenties, outsourcing, en cloud computing. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van contracten die aan uw specifieke eisen voldoen en die u beschermen tegen juridische risico’s.

Privacy is een ander belangrijk onderdeel van ICT-recht. Wij kunnen u adviseren over de wet- en regelgeving die van toepassing is op de verwerking van persoonsgegevens, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Thuis in IT-recht

Ons team van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • IT-geschillen
  • Het opstellen en toetsen van diverse IT-contracten en ICT-contracten, zoals outsourcings- en implementatiecontracten, Cloud- en SaaS-contracten, service level agreements (SLA’s) en licentievoorwaarden
  • Auteursrecht, domeinnamen en open source software
  • Ondersteuning op het gebied van e-commerce
  • Privacy en de verwerking van persoonsgegevens

Samenvattend is ICT-recht een belangrijk onderdeel van het recht dat zich richt op de juridische aspecten van informatie- en communicatietechnologie. Ons advocatenkantoor is gespecialiseerd in ICT-recht en kan cliënten helpen bij het oplossen van juridische kwesties die verband houden met informatie- en communicatietechnologie. Wij bieden cliënten een breed scala aan diensten, van advies over intellectueel eigendom, contracten, privacy, cybersecurity, en e-commerce.

Ons team van ervaren advocaten heeft jarenlange ervaring en kennis van ICT-recht en zorgt ervoor dat cliënten volledig op de hoogte zijn van de juridische aspecten van hun zaken. Onze cliënten kunnen rekenen op een snelle, efficiënte en discrete service die afgestemd is op hun specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wij staan klaar om u te helpen bij al uw ICT-rechtelijke kwesties.

ICT-recht advocaat in Groningen, Leeuwarden en Assen

Heeft u hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of bent u op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van IT? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen in Groningen, Leeuwarden of Assen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat. Met een breed scala aan expertises zoals arbeidsrecht en pensioen, bedrijfsadvisering en herstructurering, ondernemingsrecht en fusies & overnames kunnen we u op elk vlak bijstaan.

Wilt u vrijblijvend ICT recht advies of zoekt u contact met een IT recht advocaat? Vul dan vrijblijvend onderstaand contactformulier in. Onze specialisten kunnen u voorzien van praktisch advies over het IT recht.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over ICT-recht

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises