Contact
mr. A. (Alexandra) van Beelen

mr. A. (Alexandra) van Beelen

Advocaat

Leeuwarden

Alexandra is gespecialiseerd in ICT-recht, intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht. Ze is een ervaren en betroken advocaat met diepgaande juridische kennis over haar expertisegebieden en de branches waarin haar cliënten actief zijn. Dit zijn in het bijzonder de overheid, de zorg, het onderwijs en de IT-branche. Hierdoor kan zij haar cliënten gericht en doeltreffend adviseren.

Alexandra is sinds 2003 advocaat en werkt sinds 2009 bij TRIP Advocaten Notarissen. Ze begeleidt cliënten onder meer bij de contractering van IT-projecten en adviseert en procedeert in uiteenlopende, veelal complexe IT-geschillen en privacyzaken. Ze kan snel ingewikkelde vraagstukken doorgronden om vervolgens naar een concrete oplossing toe te werken. Alexandra hecht aan een goede samenwerking met haar cliënten en ziet het als een uitdaging om in elke zaak een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Jaar van beëdiging

2003

Expertises

ICT-recht

Intellectueel eigendomsrecht

Privacy

Branches

ICT & Technologie

Onderwijs

Overheid

Zorg

Opleidingen

Nederlands Recht Vrije Universiteit Amsterdam

VIRA/Grotius specialisatieopleiding Informaticarecht

Nevenactiviteit

Lid van de Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA)

Lid van de Vereniging Privacy Recht

Lid van de Nederlandse Vereniging van Informatietechnologie en Recht (NVvIR)

Raad van Toezicht IT-rechtswinkel Rijksuniversiteit Groningen

Talen

Nederlands & Engels

Actueel

Meer actualiteiten van mr. A. (Alexandra) van Beelen

Waar Alexandra u mee kan helpen:

Expertises

ICT-recht

Het gemak van de digitalisering leidt ook tot nieuwe juridische vraagstukken. Ons team heeft antwoord op uw vragen en biedt snelle ondersteuning.

Intellectueel eigendomsrecht

Ons team kan u precies vertellen waar de wettelijke grenzen liggen, wanneer deze grenzen zijn overschreden én wat u hieraan kunt doen.

Privacy

Het is goed dat onze privacy beschermd wordt. De wirwar aan regels leidt echter regelmatig tot verwarring en onpraktische situaties.

Branches

ICT & Technologie

Nieuwe technologieën maken ons leven makkelijker, maar stellen ons ook voor de nodige juridische uitdagingen. U staat er niet alleen voor.

Onderwijs

Hoe geeft u vorm aan ‘een leven lang leren’ in een speelveld vol uitdagingen, zoals digitalisering, lerarentekorten en prestatienormen?

Overheid

In de overheidspraktijk is het recht meer dan ‘wie heeft er gelijk?’ Wij staan naast u, vullen uw kennis aan en trekken samen met u op.

Zorg

Wij nemen de juridische aspecten voor onze rekening, zodat u zich kunt richten op het bieden van toegankelijke en kwalitatief goede zorg.