In de scheepvaart zijn zaken vaak net anders geregeld dan op de vaste wal. Ons kantoor heeft ruim dertig jaar ervaring met uw werkveld.

In de scheepvaart zijn zaken vaak net even anders geregeld. Dat hoeven we u als reder, scheepseigenaar of scheepsbouwer niet te vertellen. Ook als u als makelaar of belegger actief bent in de scheepvaart, weet u dat deze branche een wereld op zich is. Een wereld waarin juridische vraagstukken soms anders zijn dan op de vaste wal. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Andere regels, andere vraagstukken

Misschien komt het door onze verbondenheid met Noord-Nederland dat we zo vertrouwd zijn met de scheepvaart. De noordelijke provincies hebben immers een rijke scheepvaarttraditie. Het is een dynamische sector waarin grensoverschrijdende aspecten vrijwel altijd een rol spelen. Die dynamiek maakt uw vak nu juist zo mooi, maar zorgt ook voor specifieke juridische vraagstukken. Ons kantoor heeft ruim dertig jaar ervaring met juridisch advies op het gebied van de scheepvaart. Denk hierbij aan (internationale) scheepsoverdrachten en -teboekstellingen, scheeps-cv’s, scheepsfinancieringen, faillissementen van schepen, en natuurlijk traditionele ‘natte’ zaken, zoals ladingschade. 

Thuis in de scheepvaart

Ons brancheteam van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • (internationale) scheepsoverdrachten
  • Scheepsfinancieringen, scheeps-cv’s en faillissementen van schepen
  • Vestigen van hypotheken op schepen
  • Ladingschade
  • Aansprakelijkheids- en verzekeringszaken 
  • Herstructureringen en herfinancieringen

Zeker van advies waar u verder mee komt

Hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van scheepvaart? Neem dan gerust contact op met een van de branche-experts van TRIP Advocaten Notarissen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

mr. E. (Erik) Eshuis
mr. A.J. (Arie) Mes
B. (Bianca) Kuiper

Actueel

Meer actualiteiten over Scheepvaart

Expertises

Onze specialisten binnen deze branche hebben ervaring in de volgende expertises:

Overzicht van alle branches