Terug
HomeBranchesScheepvaart
Scheepvaart
Scheepvaart

Advocaat of notaris scheepsrecht

In de scheepvaart zijn zaken vaak net even anders geregeld. Dat hoeven we u als reder, scheepseigenaar of scheepsbouwer niet te vertellen. Ons kantoor heeft ruim dertig jaar ervaring met uw werkveld. Ook als u als makelaar of belegger actief bent in de scheepvaart, weet u dat deze branche een wereld op zich is. Een wereld waarin juridische vraagstukken soms anders zijn dan op de vaste wal. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Scheepsrecht: andere regels, andere vraagstukken

Misschien komt het door onze verbondenheid met Noord-Nederland dat we zo vertrouwd zijn met de scheepvaart. De noordelijke provincies hebben immers een rijke scheepvaarttraditie. Het is een dynamische sector waarin grensoverschrijdende aspecten vrijwel altijd een rol spelen. Die dynamiek maakt uw vak nu juist zo mooi, maar zorgt ook voor specifieke juridische vraagstukken. Ons kantoor heeft ruim dertig jaar ervaring met juridisch advies op het gebied van de scheepvaart. Denk hierbij aan (internationale) scheepsoverdrachten en -teboekstellingen, scheeps-cv’s, scheepsfinancieringen, faillissementen van schepen, en natuurlijk traditionele ‘natte’ zaken, zoals ladingschade. 

Juristen thuis in de scheepvaart en scheepsrecht

Ons brancheteam van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

Over scheepvaart

Scheepsrecht is een complex rechtsgebied dat zich bezighoudt met de juridische aspecten van scheepvaart en scheepsbouw. Dit omvat zaken als aanvaringen, scheepsongevallen, verzekeringen en contracten. Het is belangrijk om samen te werken met een advocaat die gespecialiseerd is in scheepsrecht om uw rechten en belangen te beschermen.

Een ervaren scheepsrecht advocaat kan u helpen bij een breed scala aan juridische kwesties, waaronder het opstellen en beoordelen van scheepscontracten, het adviseren over verzekeringen en het bijstaan bij scheepsongevallen. Ook kunnen zij helpen bij het oplossen van geschillen tussen eigenaren, bevrachters, bemanningen en andere betrokken partijen.

Bij scheepsongevallen kan een advocaat bijstaan bij het bepalen van de oorzaak en de aansprakelijkheid, en helpen bij het verkrijgen van compensatie voor verlies of schade. Dit kan variëren van schade aan eigendommen tot persoonlijk letsel of overlijden. Een advocaat kan u helpen bij het bepalen van uw rechten en het verkrijgen van de juiste vergoeding.

In het geval van contractuele geschillen kan een scheepsrecht advocaat u helpen bij het opstellen en beoordelen van contracten om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de wetgeving en uw belangen beschermen. Ook kunnen zij bijstaan bij geschillen over de uitvoering van contracten en het verkrijgen van vergoedingen bij niet-nakoming van contractuele verplichtingen.

Kortom, scheepsrecht is een complex en belangrijk rechtsgebied dat zich bezighoudt met de juridische aspecten van scheepvaart en scheepsbouw. Een ervaren scheepsrecht advocaat kan u helpen bij het beschermen van uw rechten en belangen in geval van scheepsongevallen, contractuele geschillen en andere juridische kwesties in verband met scheepvaart. Neem gerust contact op met ons kantoor om te bespreken hoe wij u kunnen helpen op dit gebied.

Scheepsrecht advocaat of notaris in Groningen, Leeuwarden of Assen

Heeft u nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of bent u op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van scheepvaart of scheepsrecht? Neem dan gerust contact op met een van de branche-experts van TRIP Advocaten Notarissen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat. Met kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen is er altijd een advocaat of notaris gespecialiseerd in het scheepsrecht bij u in de buurt!

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier. Een advocaat of notaris gespecialiseerd in het scheepsrecht komt hier dan bij u op terug.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

mr. E. (Erik) Eshuis
mr. A.J. (Arie) Mes
B. (Bianca) Kuiper

Actueel

Meer actualiteiten over Scheepvaart

Expertises

Onze specialisten binnen deze branche hebben ervaring in de volgende expertises:

Overzicht van alle branches