Contact
mr. E. (Erik) Eshuis

mr. E. (Erik) Eshuis

Advocaat (partner)

Groningen

Als partner binnen de expertises insolventierecht en ondernemingsrecht is Erik gespecialiseerd geraakt in de scheepvaart en alles wat daarmee samenhangt. Hij verzorgt de afhandeling van failliete scheepvaartmaatschappijen en houdt hij zich bezig met financiering en verkoop van schepen, scheepsbouwcontracten, werfperikelen en schades. In dit segment bedient hij ook veel Duitse cliënten, zoals financiers en reders.

Erik werkt al ruim 20 jaar bij TRIP Advocaten Notarissen en maakt sinds 2017 deel uit van het dagelijks bestuur. In 2013 kreeg hij bekendheid door zijn benoeming als curator van Aldel, op dat moment de grootste stroomafnemer van Nederland. Ook het daarop volgende faillissement van dezelfde fabriek heeft hij als curator afgewikkeld. En met succes, de fabriek draait sinds 2014 weer volop. 

Jaar van beëdiging

1999

Expertises

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Fusies & Overnames

Ondernemingsrecht

Internationaal ondernemen

Branches

Zakelijke dienstverlening

Industrie

Scheepvaart

Overheid

Opleidingen

Nederlands Recht Rijksuniversiteit Groningen

Opleiding kandidaat-deurwaarder

Grotius Academie Specialisatieopleiding Insolventierecht

Nevenactiviteit

Lid van het Dagelijks Bestuur van Trip Advocaten & Notarissen

Lid van de Vereniging van Insolventie Advocaten INSOLAD

Lid van 40+ Tafelronde 3 Groningen

Lid van Financieel Café Noord-Nederland

Kookclub Groninger Ondernemers rond 40

Lid van de Commanderie

Talen

Nederlands, Engels & Duits

Waar Erik u mee kan helpen:

Expertises

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Komt uw bedrijf ineens in de problemen? Juist bij financieel zwaar weer vergroot tijdig ingrijpen uw kansen op een positieve afloop.

Fusies & Overnames

Bij fusies en overnames komen een hoop rechtsgebieden samen. Onze specialisten weten welke details u echt niet over het hoofd mag zien.

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren.

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over de grens rekening houden? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Branches

Zakelijke dienstverlening

Compliance en het beheersen van juridische bedrijfsrisico’s zijn essentieel, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Industrie

Ons brancheteam weet welke juridische uitdagingen u tegenkomt. Alles wordt goed geregeld en u houdt tijd over om te ondernemen.

Scheepvaart

In de scheepvaart zijn zaken vaak net anders geregeld dan op de vaste wal. Ons kantoor heeft ruim dertig jaar ervaring met uw werkveld.

Overheid

In de overheidspraktijk is het recht meer dan ‘wie heeft er gelijk?’ Wij staan naast u, vullen uw kennis aan en trekken samen met u op.