Terug
HomeBranchesOverheid
Overheid
Overheid

Advocaat of notaris overheid

In de overheidspraktijk is het recht meer dan ‘wie heeft er gelijk?’ Wij staan naast u, vullen uw kennis aan en trekken samen met u op. Komt er een verhard fietspad in dit natuurgebied? Moet de school in deze kleine gemeente worden gesloten? Bij zulke vraagstukken is het recht dienend aan het algemeen belang. Juridische oplossingen moeten dus maatschappelijk, bestuurlijk en politiek kunnen worden gedragen en rekening houden met het perspectief van de burgers. Een specialist overheid van TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies voor uw provincie, gemeente of overheidsinstantie.

Juridische oplossingen met voldoende draagvlak

Niet voor niets vertrouwen diverse overheden en semi-overheden op onze juridische expertise. Als huisadvocaat en huisnotaris van verschillende overheidsinstanties kennen wij de weg binnen het publieke domein. Daar zijn we dan ook dagelijks mee bezig. De praktijk van ons brancheteam van advocaten en notarissen bestaat voor een groot deel uit het adviseren van overheden (provincies, gemeenten, waterschappen, etc.). Zo zorgen we voor de juiste juridische knowhow en de noodzakelijke ervaring om die kennis in de context van uw werkveld toe te passen. Wij staan naast u, vullen uw kennis aan en trekken samen met u op. 

Thuis in de overheid

Ons brancheteam van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

 • Bestuursrecht en bestuursprocesrecht
 • Omgevingsrecht
 • Gebiedsontwikkeling, onteigening en planschade
 • Wet open overheid (Woo)
 • Openbare orde en veiligheid
 • Vergunning- en handhavingstrajecten
 • Staatssteun en de Wet Markt & Overheid
 • Gemeenschappelijke regelingen
 • Duurzame energie
 • Arbeidsrecht & sociaal verzekeringsrecht
 • Subsidies
 • Privaat-publiekrechtelijke samenwerking
 • Onderwijshuisvesting
 • Privacy en sparring partner voor Functionarissen Gegevensbescherming (FG)

Juridische hulp voor overheden

Overheden zoals provincies en gemeenten hebben regelmatig juridische hulp nodig bij het nemen van beslissingen en het uitvoeren van hun taken. Of het nu gaat om lokale, provinciale of nationale overheden, het is belangrijk om te werken met een advocaat die gespecialiseerd is in het bijstaan van overheden.

Een advocaat die gespecialiseerd is in het werken met overheden kan helpen bij een breed scala aan juridische kwesties. Dit kan variëren van het opstellen van wet- en regelgeving tot het adviseren van overheden over aansprakelijkheidskwesties. Ook kunnen zij bijstaan bij het opstellen van contracten en het beoordelen van beleid om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de wetgeving.

Daarnaast kunnen advocaten ook bijstaan bij het oplossen van geschillen tussen provincies en gemeenten en andere partijen. Dit kan variëren van geschillen tussen verschillende overheidsorganen tot geschillen tussen overheden en particulieren of bedrijven. Een advocaat kan helpen bij het bemiddelen en het vinden van oplossingen die voor alle partijen aanvaardbaar zijn.
Het is belangrijk om samen te werken met een advocaat die ervaring heeft met het werken met overheden. Zij begrijpen de complexe aard van het werken met overheden en zijn goed geïnformeerd over de wetgeving die van toepassing is op overheidsactiviteiten. Door samen te werken met een ervaren advocaat kunnen overheden hun taken effectiever en efficiënter uitvoeren, terwijl zij ook de rechten van burgers en bedrijven beschermen.

Kortom, juridische hulp voor overheden is van cruciaal belang voor het succesvol uitvoeren van hun taken. Een advocaat die gespecialiseerd is in het werken met overheden kan helpen bij het opstellen van wet- en regelgeving, het adviseren over beleid en het oplossen van geschillen. Neem gerust contact op met ons kantoor om te bespreken hoe wij u kunnen helpen op dit gebied.

Overheid advocaat of notaris Groningen, Leeuwarden en Assen

Heeft u hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of bent u op zoek naar ander juridisch advies in het publieke domein? Neem dan gerust contact op met een van de branche-experts van TRIP Advocaten Notarissen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat. Met kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen is er altijd een advocaat of notaris gespecialiseerd in overheden bij u in de buurt.

Via onderstaand contactformulier komt u vrijblijvend in contact met een van onze overheid specialisten.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

mr. R. (Rens) Snel
mr. E. (Erik) Eshuis

Actueel

Meer actualiteiten over Overheid

Expertises

Onze specialisten binnen deze branche hebben ervaring in de volgende expertises:

Overzicht van alle branches