Terug
HomeExpertisesStrafrecht
Strafrecht
Strafrecht

Advocaat strafrecht

Bent u op zoek naar juridisch advies op het gebied van strafrecht? De advocaten van TRIP in Groningen, Leeuwarden en Assen zijn gespecialiseerd in het (economisch) strafrecht en helpen u graag verder.

Strafrecht

Het economisch strafrecht is in de afgelopen decennia aanzienlijk toegenomen in omvang en relevantie. In de Wet op de economische delicten (WED) zijn, onder verwijzing naar andere wetten, honderden bepalingen opgenomen op basis waarvan strafrechtelijke vervolging kan plaatsvinden. Door de complexiteit van de regelgeving zijn ondernemingen zich er in veel gevallen niet van bewust dat zij het risico lopen om aangemerkt te worden als verdachte van een economisch delict.

Inleiding strafrecht

Strafrecht is een belangrijk onderdeel van het rechtssysteem waarmee strafbare feiten worden bestraft en de rechten van verdachten worden beschermd. Bij ons advocatenkantoor zijn wij gespecialiseerd in strafrecht en kunnen wij u helpen bij het verdedigen van uw belangen in strafzaken.

Ons team van ervaren strafrechtadvocaten heeft jarenlange ervaring in het verdedigen van cliënten in strafzaken en kan u helpen bij het navigeren door het strafrechtssysteem. Wij zorgen ervoor dat uw rechten worden beschermd en dat u wordt verdedigd met de grootste zorg en professionaliteit. Ook zullen wij u adviseren over de beste verdedigingstrategie en u helpen bij het bereiken van de best mogelijke uitkomst voor uw zaak.

Onze advocaten bieden onze cliënten een brede waaier aan diensten, van het beoordelen van bewijs, het onderhandelen met aanklagers, tot het verdedigen van cliënten in de rechtszaal. Onze cliënten kunnen rekenen op een snelle, efficiënte en discrete service, die is afgestemd op hun specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Mogelijke consequenties in het economisch strafrecht

De consequenties van een strafrechtelijk onderzoek kunnen voor een onderneming zeer verstrekkend zijn. Zo geldt voor veel bepalingen die zijn opgenomen in de WED dat een boete kan worden opgelegd die maximaal tien procent van de jaaromzet bedraagt. Ook het stilleggen van de onderneming is mogelijk. Daarnaast kunnen de bestuurders van een onderneming individueel worden vervolgd als ‘feitelijk leidinggever’, met een mogelijke gevangenisstraf tot gevolg.

Naast de straffen en maatregelen die door de rechtbank kunnen worden opgelegd, heeft een strafrechtelijk onderzoek ook ingrijpende bijkomende consequenties, zoals mogelijke reputatieschade en kosten van (rechts)bijstand. Ook is het (bijvoorbeeld) mogelijk dat een onderneming die strafrechtelijk is veroordeeld niet meer in aanmerking komt voor het winnen van aanbestedingen.

Advisering over mogelijke onregelmatigheden

De strafrechtadvocaten van TRIP hebben ruime ervaring met het adviseren van ondernemingen die mogelijke onregelmatigheden zijn tegengekomen in hun bedrijfsvoering. Zij kunnen meehelpen te voorkomen dat de onderneming als verdachte wordt aangemerkt. Dat doen zij door het verbeteren van de compliance of het implementeren daarvan. Ook kunnen zij helpen bij de contractuele vastlegging van complexe vraagstukken, die bijvoorbeeld opkomen bij het doen van zaken met relaties uit ‘hoog-risicolanden’.

Bijstand tijdens strafrechtelijk onderzoek

Een onderneming die als verdachte wordt aangemerkt in een strafrechtelijk onderzoek heeft er groot belang bij om vanaf het eerste moment de bijstand in te schakelen van deskundige en gespecialiseerde strafrechtadvocaten. Gedurende het onderzoek dienen er namelijk doorlopend keuzes te worden gemaakt die van invloed zijn op de uiteindelijke uitkomst. De strafrechtadvocaten van TRIP staan ondernemingen en bestuurders bij gedurende het gehele strafproces: tijdens doorzoekingen van bedrijfsruimtes en woningen, tijdens verhoren, en (uiteraard) in de rechtszaal. Ook voeren zij geregeld – ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging – schikkingsonderhandelingen met het Openbaar Ministerie. In veel gevallen geniet een schikking (‘transactie’) voor ondernemingen namelijk de voorkeur boven een openbare strafrechtelijke procedure.

Multidisciplinair team

Strafrechtelijke onderzoeken naar economische delicten hebben veelal raakvlakken met andere rechtsgebieden, zoals het arbeidsrecht of ondernemingsrecht. Met ruim 80 advocaten en notarissen heeft TRIP ten aanzien van vrijwel ieder rechtsgebied en iedere sector ervaren specialisten in huis. Hierdoor is TRIP in staat om in uiteenlopende strafzaken een team samen te stellen dat de benodigde kennis en ervaring bezit.

Onze strafrechtadvocaten beschikken over expertise op het gebied van:

Strafrecht advocaat Groningen, Leeuwarden en Assen

Heeft u juridische hulp nodig, een vraag over een van bovenstaande onderwerpen of heeft u een strafrecht advocaat nodig? Twijfel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met specialisten van TRIP. Onze specialisten in Groningen, Leeuwarden en Assen hebben ervaring op elk gebied van het strafrecht. Graag helpen wij u binnen het strafrecht verder met zo goed mogelijk advies, bijvoorbeeld als u verdacht bent van een strafbaar feit.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Witwassen en derdenbetaling

Blogs
8 november 2023

Arbowet en strafrecht

Blogs
11 november 2021
Meer actualiteiten over Strafrecht

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises