mr. P. (Peter) Koops

mr. P. (Peter) Koops

advocaat (partner)

Assen

Peter is gespecialiseerd in het bijzonder strafrecht, met name op het gebied van milieustrafrecht, fiscaal strafrecht, Arbowetgeving, fraude en corruptie. Hij procedeert, adviseert en is betrokken bij het uitvoeren van interne onderzoeken en het verbeteren van compliance met betrekking tot fraude, corruptie, witwassen en het sanctierecht. 

Peter is een ervaren procesadvocaat en treedt op in complexe, omvangrijke en mediagevoelige strafzaken. Hij heeft voor het verlenen van optimale bijstand de beschikking over een team van junior advocaten en paralegals en werkt waar nodig samen met andere disciplines, zowel intern als extern. Vanuit zijn werk in het bijzonder strafrecht heeft hij ruime ervaring met opsporingsautoriteiten als de FIOD, Douane en NVWA, maar ook met regionale opsporingsautoriteiten als de FUMO en de RUD. 

Jaar van beëdiging

2012

Expertises

Strafrecht

Branches

Zakelijke dienstverlening

Bouw & Vastgoed

Transport & Logistiek

Opleidingen

Bedrijfskunde

Nederlands Recht en Strafrecht Rijksuniversiteit Groningen

Nevenactiviteit

Lid van de Ronde Tafel 70

Talen

Nederlands, Duits & Engels

Actueel

Meer actualiteiten van mr. P. (Peter) Koops

Waar Peter u mee kan helpen:

Expertises

Strafrecht

Strafrecht Het economisch strafrecht is in de afgelopen decennia aanzienlijk toegenomen in omvang en relevantie. In de Wet op de economische delicten (WED) zijn, onder verwijzing naar andere wetten, honderden bepalingen opgenomen op basis waarvan strafrechtelijke vervolging kan plaatsvinden. Door de complexiteit van de regelgeving zijn ondernemingen zich er in…

Branches

Zakelijke dienstverlening

Compliance en het beheersen van juridische bedrijfsrisico’s zijn essentieel in de zakelijke dienstverlening. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan.

Bouw & Vastgoed

Ons team van advocaten en notarissen is gespecialiseerd in bouw & vastgoed en helpt u met gericht advies over alle rechtsgebieden waarmee u te maken krijgt. Dat werkt goed en geeft rust.

Transport & Logistiek

Snelheid is een bepalende factor de transport & logistiek. Ons team kan juridische kwesties soepel oplossen, zodat u verder kunt met uw werk.