Terug
HomeBranchesDuurzaamheid & Energie
Duurzaamheid & Energie
Duurzaamheid & Energie

Advocaat of notaris energierecht

We volgen de ontwikkelingen op de voet en denken met u mee over juridische kwesties en oplossingen in duurzame energieprojecten. Onze advocaten en notarissen gespecialiseerd in duurzaamheid en energie helpen u graag verder.

Nagenoeg CO2-neutraal in 2050: dat is een stevige ambitie. Marktpartijen zitten niet stil en initiatieven volgen elkaar in snel tempo op. Deze duurzame plannen moeten natuurlijk wel zorgvuldig worden uitgevoerd en aan alle wetten en regels voldoen. Dat is niet altijd eenvoudig, zeker wanneer de regelgeving nog niet is aangepast aan de gestelde doelen. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Juristen gespecialiseerd in Energierecht

Als advocatenkantoor gespecialiseerd in energierecht, hebben wij een sterke focus op duurzaamheid en energie. Wij zijn ons bewust van de grote uitdagingen waar onze samenleving voor staat als het gaat om het verminderen van de CO2-uitstoot en het realiseren van een duurzame energievoorziening. In deze branche hebben wij ervaring in advisering en procederen voor bedrijven, overheden, investeerders en andere partijen die actief zijn in de energiemarkt.

Onze advocaten hebben een brede kennis en ervaring in het adviseren over de regelgeving op het gebied van duurzaamheid en energie. Hierbij kunt u denken aan onderwerpen zoals de ontwikkeling van duurzame energieprojecten, de financiering en subsidiëring hiervan, de aankoop van energie en de handel in CO2-rechten.

Wij kunnen u bijstaan in alle fases van uw project, van het opstellen van de benodigde overeenkomsten tot en met het voeren van procedures bij de bestuursrechter. Wij hebben ook ervaring met het adviseren en procederen over geschillen die voortkomen uit duurzaamheids- en energieprojecten.

TRIP Advocaten Notarissen heeft een persoonlijke en betrokken aanpak. Wij begrijpen dat ieder project anders is en dat u als ondernemer of investeerder behoefte heeft aan maatwerk. Daarom bieden wij u hoogwaardig juridisch advies op maat en denken wij actief met u mee om tot de beste oplossingen te komen.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid en energie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij staan u graag te woord en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Groene energie goed geregeld

We weten waar we over praten. Ons team is betrokken geweest bij de realisatie van diverse grote wind- en zonneparken, WKO-installaties voor wijkverwarming en de Energiecampus in Leeuwarden. In ons in duurzame energie gespecialiseerde brancheteam wordt alle kennis van energieprojecten gebundeld en gedeeld. Denk hierbij aan de aanleg van zonneparken en windmolenparken, maar ook aan de ontwikkelingen rond waterstof. We volgen de ontwikkelingen op de voet en denken met u mee over juridische mogelijkheden, consequenties en oplossingen in duurzame energieprojecten.

Thuis in duurzaamheid en energie

Ons brancheteam van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over:

  • Vestiging van zakelijke rechten, zoals opstal, erfpacht en erfdienstbaarheden 
  • Optieovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten
  • Financieringen en zekerheden
  • Publiek-private samenwerkingen 
  • Circulair aanbesteden
  • Subsidies
  • Omgevingsrecht
  • De Mijnbouwwet
  • Staatssteun en mededingingsrecht (Wet Markt & Overheid)

Energierecht jurist in Groningen, Leeuwarden of Assen

Heeft u hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of bent u op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van duurzaamheid en energie? Neem dan gerust contact op met een van de advocaten of notarissen van TRIP. Ons team met energierecht specialisten adviseert u grFaag over de wet en regelgeving rondom duurzaamheid en energie.

We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat. Met kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen is er altijd een advocaat energierecht of jurist energierecht bij u in de buurt.

Via onderstaand contactformulier komt u in contact met een van onze specialisten.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over Duurzaamheid & Energie

Expertises

Onze specialisten binnen deze branche hebben ervaring in de volgende expertises:

Overzicht van alle branches