Overzicht van alle branches

Duurzaamheid & Energie

Duurzaamheid & Energie

We volgen de ontwikkelingen op de voet en denken met u mee over juridische kwesties en oplossingen in duurzame energieprojecten. Onze advocaten en notarissen gespecialiseerd in duurzaamheid en energie helpen u graag verder.

Nagenoeg CO2-neutraal in 2050: dat is een stevige ambitie. Marktpartijen zitten niet stil en initiatieven volgen elkaar in snel tempo op. Deze duurzame plannen moeten natuurlijk wel zorgvuldig worden uitgevoerd en aan alle wetten en regels voldoen. Dat is niet altijd eenvoudig, zeker wanneer de regelgeving nog niet is aangepast aan de gestelde doelen. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Groene energie goed geregeld

We weten waar we over praten. Ons team is betrokken geweest bij de realisatie van diverse grote wind- en zonneparken, WKO-installaties voor wijkverwarming en de Energiecampus in Leeuwarden. In ons in duurzame energie gespecialiseerde brancheteam wordt alle kennis van energieprojecten gebundeld en gedeeld. Denk hierbij aan de aanleg van zonneparken en windmolenparken, maar ook aan de ontwikkelingen rond waterstof. We volgen de ontwikkelingen op de voet en denken met u mee over juridische mogelijkheden, consequenties en oplossingen in duurzame energieprojecten.

Recente projecten

Revelhorst – 8 mw
Energiepark Duurkenakker – 64 mw

Thuis in duurzaamheid en energie

Ons brancheteam van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • Vestiging van zakelijke rechten, zoals opstal, erfpacht en erfdienstbaarheden 
  • Optieovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten
  • Financieringen en zekerheden
  • Publiek-private samenwerkingen 
  • Circulair aanbesteden
  • Subsidies
  • Omgevingsrecht
  • De Mijnbouwwet
  • Staatssteun en mededingingsrecht (Wet Markt & Overheid)

Zeker van advies waar u verder mee komt

Heeft u hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of bent u op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van duurzaamheid en energie? Neem dan gerust contact op met een van de advocaten of notarissen van TRIP. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over Duurzaamheid & Energie

Expertises

Onze specialisten binnen deze branche hebben ervaring in de volgende expertises:

Overzicht van alle branches