Terug
HomeExpertisesErfrecht en estate planning
Erfrecht en estate planning
Erfrecht en estate planning

Advocaat erfrecht

U kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken die te maken hebben met het erfrecht & estate planning, nu of in de toekomst.

Wat moet u als executeur eigenlijk allemaal doen? De verdeling en afhandeling van een erfenis kan ingewikkeld blijken, ook bij een testament. Of misschien heeft u zelf vermogen en wilt u uw erfenis goed regelen, bijvoorbeeld door uw vermogen alvast fiscaal vriendelijk over te dragen aan uw erfgenamen. Een advocaat of notaris van TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Over Erfrecht en Estate planning

Erfrecht en estate planning zijn belangrijke onderwerpen wanneer het gaat om de verdeling van een vermogen na overlijden. Estate planners, ook wel financiële planning specialisten genoemd, helpen individuen bij het plannen en organiseren van hun vermogen zodat deze efficiënt en volgens hun wensen verdeeld wordt na hun overlijden. Dit kan onder andere bestaan uit het opstellen van een testament, het oprichten van een trust of het vastleggen van afspraken over de verdeling van een vermogen in een huwelijksvoorwaarden of samenlevingscontract.

Erfrecht is wettelijk vastgelegd en er zijn bepaalde regels waaraan men zich moet houden, zoals de verdeling van de erfenis onder de wettelijke erfgenamen en de legitieme portie. Advocaten gespecialiseerd in familierecht en familie erfrecht kunnen helpen bij het begrijpen van deze regels en bij het oplossen van eventuele conflicten die kunnen ontstaan bij de verdeling van een erfenis.

Estate planning kan ook helpen bij het verminderen van de fiscale gevolgen van een erfenis. Financieel planners kunnen hierbij adviseren over testamentaire schenkingen of schenkingen tijdens leven die kunnen worden gedaan om de fiscale lasten te verminderen.

In samenvatting, erfrecht en estate planning zijn belangrijke onderwerpen die zich richten op de verdeling van een vermogen na overlijden. Estate planners, advocaten gespecialiseerd in familie erfrecht en financieel planners kunnen helpen bij het plannen en organiseren van een vermogen zodat deze efficiënt en volgens wensen verdeeld wordt na overlijden, terwijl rekening gehouden wordt met de wettelijke regels en de legitieme portie. Ook kan deze planning helpen bij verminderen van fiscale gevolgen van een erfenis.

Erfgenamen en vermogen

U kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken die te maken hebben met nalatenschappen en erfgenamen, nu of in de toekomst. Onze specialisten ondersteunen u bij uw rol als executeur van een nalatenschap, de betaling van legaten of problemen bij de verkoop van een ouderlijke woning. Voor het regelen van uw eigen erfenis, kunnen wij uw wensen uitwerken in een testament. Heeft u vermogen of een familiebedrijf? Met estate planning neemt u de regie in eigen handen. Onze gecertificeerde estate planners zetten de meest rendabele koers voor u uit en letten proactief op veranderingen in de regels. Uw nalatenschap is bij ons in vertrouwde handen.

Advocaten thuis in erfrecht & estate planning

Ons team van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • Opvolging binnen familiebedrijven
  • Overdracht van vermogen naar een volgende generatie
  • Het opstellen van fiscaal optimale testamenten 
  • Het opstellen van levenstestamenten
  • De afwikkeling van nalatenschappen als bewindvoerder of executeur 
  • Schenkingstrajecten
  • Schenken op papier
  • Het opstellen en screenen van huwelijkse voorwaarden

Erfrecht advocaat Groningen, Leeuwarden en Assen

Hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van erfrecht of estate planning? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen. Onze kantoren zitten in Groningen, Leeuwarden en Assen

We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Voor elk vraagstuk hebben we een geschikte erfrecht advocaat of estate planning specialist. Samen bereiken we het beste resultaat. Via onderstaand contactformulier komt u vrijblijvend in contact met een geschikte advocaat of notaris.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over Erfrecht en estate planning
Overzicht van alle expertises