Contact
mr. A.W. (Ate) Bijlsma

mr. A.W. (Ate) Bijlsma

Notaris (partner)

Groningen

Ate is sinds 2007 werkzaam bij TRIP Advocaten Notarissen en houdt zich voornamelijk bezig met het (specialistisch) ondernemingsrecht. In zijn praktijk begeleidt hij ondernemers en instellingen onder meer bij investeringen en overnames, het oprichten van rechtspersonen, governance-vraagstukken en het vastleggen van samenwerkingen. 

Na zijn studententijd in Groningen is Ate naar Utrecht vertrokken, om vervolgens weer terug te gaan naar het noorden: de regio waar hij zich het meest thuis voelt. Sinds 2020 maakt Ate deel uit van ons dagelijks bestuur. Als notaris wil hij voor zijn cliënten goed benaderbaar en bereikbaar zijn. Hij is gericht op het voorkomen van geschillen door het juist vastleggen van de gemaakte afspraken met een heldere uitleg van de mogelijkheden vooraf. Diverse kennis- en zorginstellingen, investeringsmaatschappijen en ondernemingen behoren tot zijn cliëntenkring.

Jaar van beëdiging

2012

Expertises

Fusies & Overnames

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Ondernemingsrecht

Internationaal ondernemen

Erfrecht & Estate planning

Branches

Industrie

Zorg

Opleidingen

Notarieel Recht Rijksuniversiteit Groningen

Beroepsopleiding Notariaat

Nevenactiviteit

Lid van het Dagelijks Bestuur van Trip Advocaten & Notarissen

Voorzitter van Stichting Emmaplein Foundation te Groningen

Voorzitter van Stichting Gelzer Fonds te Groningen

Lid van de Commerciële Club Groningen

Lid van Lions Club Groningen/Haren

Lid van de Vereeniging van Handelaren

Talen

Nederlands & Engels

Actueel

Meer actualiteiten van mr. A.W. (Ate) Bijlsma

Waar Ate u mee kan helpen:

Expertises

Fusies & Overnames

Bij fusies en overnames komen een hoop rechtsgebieden samen. Onze specialisten weten welke details u echt niet over het hoofd mag zien.

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Komt uw bedrijf ineens in de problemen? Juist bij financieel zwaar weer vergroot tijdig ingrijpen uw kansen op een positieve afloop.

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren.

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over de grens rekening houden? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Erfrecht & Estate planning

U kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken die te maken hebben met nalatenschappen en erfgenamen, nu of in de toekomst.

Branches

Industrie

Ons brancheteam weet welke juridische uitdagingen u tegenkomt. Alles wordt goed geregeld en u houdt tijd over om te ondernemen.

Zorg

Wij nemen de juridische aspecten voor onze rekening, zodat u zich kunt richten op het bieden van toegankelijke en kwalitatief goede zorg.