Terug
HomeExpertisesWSNP en schuldhulpverlening
WSNP en schuldhulpverlening
WSNP en schuldhulpverlening

Advocaat schuldhulpverlening

Financiële problemen en het verlies van grip op uw leven zorgen voor stress. Helaas lukt het niet altijd om geldproblemen op te lossen zonder schuldhulpverlening.

WSNP en schuldhulpverlening

Vaak begint een schuld klein, maar de bedragen kunnen zich snel opstapelen. Zowel de financiële problemen als het verlies van grip op uw leven zorgen voor stress. Misschien schaamt u zich voor uw situatie en vindt u het moeilijk om hulp in te schakelen. Helaas lukt het niet altijd om geldproblemen zelf op te lossen. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Hulp bij schulden

Meestal kunt u bij geldproblemen het beste eerst bij uw gemeente aankloppen. Kan uw gemeente u niet verder helpen, bijvoorbeeld omdat uw situatie ingewikkeld is? Dan kunt u bij ons terecht voor extra hulpverlening. Denk hierbij aan financiële problemen in combinatie met een onderneming, een koopwoning of schulden bij het CJIB. Voor ons is geen situatie te complex. Samen gaan we ervoor om uw problemen zo snel mogelijk op te lossen. Daarom heeft u bij ons één vast contactpersoon. Zo kunnen we snel schakelen zonder kostbare tijd te verliezen, zodat u weer rust heeft.

Thuis in WSNP en schuldhulpverlening

Ons team van juristen helpt u graag met praktisch en helder advies over: 

  • Een onderhands akkoord treffen met schuldeisers
  • Herfinancieringen, al dan niet in combinatie met een akkoord met de schuldeisers
  • Beëindiging of doorstarten van uw onderneming
  • Het aanvragen van WSNP (Wet schuldsanering natuurlijke personen)
  • Het aanvragen van moratorium en voorlopige voorzieningen (om bijvoorbeeld een huisuitzetting te voorkomen)
  • Schulden regelen in het minnelijke traject
  • Dwangakkoord-procedures

Over de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP)

De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) is een wet die is opgesteld om mensen die in financiële moeilijkheden zitten, te helpen hun schulden af te lossen. De wet is bedoeld voor mensen die onder curatele worden gesteld.

Om in aanmerking te komen voor de WSNP, moet een persoon aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de persoon minimaal 3 maanden achterstand hebben in betalingen en moeten de schulden niet ontstaan zijn door fraude of wanbetaling. Ook moet de persoon in staat zijn om in de toekomst zijn verplichtingen na te komen.

Wanneer iemand aan deze voorwaarden voldoet, kan een verzoek ingediend worden bij de rechtbank om onder de WSNP te worden gesteld. De rechtbank beoordeelt het verzoek en beslist of de persoon onder de WSNP wordt gesteld. Wanneer dit het geval is, wordt er een bewindvoerder aangewezen die de schulden van de persoon gaat regelen.

De bewindvoerder gaat eerst een onderzoek doen naar de financiële situatie van de persoon en maakt vervolgens een plan op hoe de schulden kunnen worden afgelost. Hierbij wordt gekeken naar de inkomsten en uitgaven van de persoon. Wanneer de schulden zijn afgelost, wordt de persoon uit de WSNP ontheven en is hij weer volledig financieel verantwoordelijk voor zijn eigen schulden.

Als u in financieel zwaar weer zit en denkt dat de WSNP u kan helpen raden wij u aan contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij kunnen u adviseren over uw situatie en u helpen bij het indienen van een verzoek tot toepassing van de WSNP. Een gespecialiseerde WSNP advocaat helpt u graag verder.

Schuldhulpverlening advocaat Groningen, Leeuwarden en Assen

Heeft u hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of bent u op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van WSNP of schuldhulpverlening? Neem dan gerust contact op met een van de specialisten van TRIP Advocaten Notarissen in Groningen, Friesland of Drenthe. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Via onderstaand contactformulier kunt vrijblijvend uw juridische vraag stellen aan een WSNP advocaat of advocaat schuldhulpverlening. Wilt u direct contact? Neem contact op via de telefoon en bel dan met een van onze specialisten.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Overzicht van alle expertises