Terug
HomeSchuldhulpverlening particulieren

Schuldhulpverlening particulieren

Schuldhulpverlening particulieren

Financiële problemen kennen vele oorzaken. Zo kunt u meer geld hebben uitgegeven dan dat er binnenkomt en stapelen de rekeningen zich op. Maar u kunt ook in de financiële problemen komen buiten uw schuld om. Heeft u eenmaal financiële problemen, dan heeft dat vaak veel consequenties. Niet alleen voor uw huishoudboekje, maar ook voor uw gezin en uw sociale leven. U probeert het eerst zelf te regelen, maar soms lukt dat niet. In eerste instantie klopt u bij uw gemeente aan. Zij kunnen u vaak verder helpen. Maar heeft u bijvoorbeeld een koopwoning, een schuld bij het CJIB of spelen andere wat complexere zaken (zoals verslaving, echtscheiding, boetes) dan kan de gemeente u vaak niet (of niet snel genoeg) helpen. U kunt dan bij ons terecht voor schuldhulpverlening.

Wij hebben contact met verschillende hulpinstanties en kunnen u zo nodig doorverwijzen naar de betreffende hulpverlener(s). Met name met het vinden van een oplossing voor uw schulden kunnen wij u zeker helpen.

Wat betekent schuldhulpverlening?

Schuldhulpverlening houdt in dat u geholpen wordt bij het aflossen van uw schulden en het oplossen van uw problematische financiële situatie.

Een oplossing voor de schulden kan ook worden gevonden in het zogenaamde minnelijke traject, waarmee mogelijk een WSNP kan worden voorkomen. Binnen een jaar na het eerste gesprek hebben we vaak een oplossing voor uw schulden gevonden.

In veel gevallen kan een langdurig minnelijk traject worden overgeslagen en kan meteen de aanvraag tot de WSNP door middel van een verzoekschrift worden ingediend. U voorkomt daarmee tijdverlies en een langere onrustige periode. Wij kunnen u adviseren bij de vraag of het overslaan van het minnelijke traject tot de mogelijkheden behoort en u helpen bij het opstellen van het verzoekschrift tot toelating tot de WSNP. Een eerste gesprek over uw situatie is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Hoe moeilijk uw (schulden)situatie ook is, er zijn altijd mogelijkheden om tot oplossingen te komen.

Heeft u vragen hierover, neem dan vrijblijvend contact op met Judith Scholte.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.