Overzicht van alle expertises

Vastgoed en civiel bouwrecht

Vastgoed en civiel bouwrecht

Als geen ander kennen onze juristen de weg in de wereld van (bedrijfsmatig) vastgoed. Ons team helpt met integrale juridische oplossingen met betrekking tot civiel bouwrecht en vastgoed.

Bezit uw organisatie of instelling onroerend goed? Verhuurt u vastgoed of wilt u vastgoed gaan ontwikkelen? Het klinkt eenvoudig, maar betreft vaak complexe vraagstukken. Daarom bundelen we alle specialistische kennis van onze advocaten en notarissen om te komen tot integrale, juridische oplossingen. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Multidisciplinaire oplossingen voor complexe vragen

Als geen ander kennen onze juristen de weg in de wereld van (bedrijfsmatig) vastgoed, van financieringsstructuren tot aanbesteding en van op maat gemaakte koopovereenkomsten tot arbitragegeschillen. U kunt rekenen op adequate, resultaatgerichte juridische ondersteuning, die u daadwerkelijk verder helpt. Dreigen er conflicten? Wij helpen u voorkomen dat een conflict oploopt tot een juridisch geschil. Een eventueel geschil lossen we zo snel en goed mogelijk weer voor u op. En komt het toch van procederen? Dan bent u verzekerd van onze kennis en volharding.

Thuis in vastgoed en civiel bouwrecht

Ons team van juristen helpt u graag bij complexe vraagstukken, zoals: 

  • Aan- en verkooptrajecten of geschillen hierover, inclusief (her)financieringstrajecten, project- of gebiedsontwikkelingstrajecten en bestemmingsplanprocedures. We adviseren overheden over gebruikmaking van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten, onteigeningsprocedures of grondtransacties, en helpen bij publiek/private samenwerking die zich richt op gebiedsontwikkeling of bouwprojecten.
  • Alle voorkomende vastgoedentiteiten, financieringsstructuren, turnkey-koopovereenkomsten, sale-and-leasebackconstructies, horizontale en verticale eigendomsconstructies, investeringstransacties en andere juridische kwesties rond vastgoed.
  • Alle soorten civiele bouwzaken, zoals contractvorming met de opdrachtgever, aannemer, architect of adviseur en de juridische bouwbegeleiding tijdens de uitvoering van een bouwproject. Ook helpen we bij geschillen rondom bestekswijzigingen, vertraging, meerwerk, en procesvertegenwoordiging bij het voeren van specifieke bouwrechtelijke procedures, waaronder arbitrage bij de Raad van Arbitrage voor de bouw in Utrecht.
  • Alle soorten huurzaken, zoals bedrijfsruimte, woonruimte en overige (bedrijfs-/kantoor)ruimte. Denk hierbij aan contractvorming, geschillen rondom betalingsachterstand, gebreken, overlast, achterstallig onderhoud en alle overige denkbare geschilbeslechting, zoals het voeren ontbinding- en ontruimingsprocedures.
  • Veilingen

Zeker van advies waar u verder mee komt

Hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van vastgoed of civiel bouwrecht? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen. Onze kantoren zitten in Groningen, Leeuwarden en Assen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met de rest van het team.

Actueel

Meer actualiteiten over Vastgoed en civiel bouwrecht

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises