Terug
HomeExpertisesVastgoed en civiel bouwrecht
Vastgoed en civiel bouwrecht
Vastgoed en civiel bouwrecht

Advocaat vastgoed

Vastgoed en civiel bouwrecht zijn belangrijke aspecten van het recht die betrekking hebben op de aankoop, verkoop, verhuur, ontwikkeling en beheer van vastgoed. Bij ons advocatenkantoor zijn wij gespecialiseerd in vastgoed- en bouwrecht en kunnen wij u helpen bij het navigeren door de complexe wet- en regelgeving die hiermee samenhangt. Onze ervaren team van specialisten heeft jarenlange ervaring in het adviseren van cliënten in vastgoed- en bouwzaken van verschillende groottes en sectoren.

Wij bieden onze cliënten een brede waaier aan diensten, van het opstellen van koopovereenkomsten, het adviseren over bouwprojecten, tot het beheren van geschillen. Wij zorgen ervoor dat onze cliënten volledig op de hoogte zijn van de juridische aspecten van hun vastgoedtransactie en dat hun belangen op de best mogelijke manier worden behartigd. Ons team heeft specifieke kennis van het bouwrecht, waaronder bouwvergunningen, aannemersrecht, waarborgsommen, aansprakelijkheid en geschillenbeslechting.

Ons kantoor werkt nauw samen met experts in andere gerelateerde juridische gebieden, zoals fiscaal recht, om ervoor te zorgen dat onze cliënten de juiste ondersteuning krijgen. Onze cliënten kunnen rekenen op een snelle, efficiënte en discrete service, die is afgestemd op hun specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Wij staan klaar om u te helpen bij al uw vastgoed- en bouwrecht gerelateerde vraagstukken.

Vastgoed en civiel bouwrecht

Als geen ander kennen onze juristen de weg in de wereld van (bedrijfsmatig) vastgoed, van financieringsstructuren tot aanbesteding en van op maat gemaakte koopovereenkomsten tot arbitragegeschillen. U kunt rekenen op adequate, resultaatgerichte juridische ondersteuning, die u daadwerkelijk verder helpt. Dreigen er conflicten? Wij helpen u voorkomen dat een conflict oploopt tot een juridisch geschil. Een eventueel geschil lossen we zo snel en goed mogelijk weer voor u op. En komt het toch van procederen? Dan bent u verzekerd van onze kennis en volharding.

Multidisciplinaire oplossingen voor complexe vragen

Als geen ander kennen onze juristen de weg in de wereld van (bedrijfsmatig) vastgoed. Ons team helpt met integrale juridische oplossingen met betrekking tot civiel bouwrecht en vastgoed.

Bezit uw organisatie of instelling onroerend goed? Verhuurt u vastgoed of wilt u vastgoed gaan ontwikkelen? Het klinkt eenvoudig, maar betreft vaak complexe vraagstukken. Daarom bundelen we alle specialistische kennis van onze advocaten en notarissen om te komen tot integrale, juridische oplossingen. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Jurist bouwrecht

Ons team van juristen helpt u graag bij complexe vraagstukken, zoals: 

  • Aan- en verkooptrajecten of geschillen hierover, inclusief (her)financieringstrajecten, project- of gebiedsontwikkelingstrajecten en bestemmingsplanprocedures. We adviseren overheden over gebruikmaking van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten, onteigeningsprocedures of grondtransacties, en helpen bij publiek/private samenwerking die zich richt op gebiedsontwikkeling of bouwprojecten.
  • Alle voorkomende vastgoedentiteiten, financieringsstructuren, turnkey-koopovereenkomsten, sale-and-leasebackconstructies, horizontale en verticale eigendomsconstructies, investeringstransacties en andere juridische kwesties rond vastgoed.
  • Alle soorten civiele bouwzaken, zoals contractvorming met de opdrachtgever, aannemer, architect of adviseur en de juridische bouwbegeleiding tijdens de uitvoering van een bouwproject. Ook helpen we bij geschillen rondom bestekswijzigingen, vertraging, meerwerk, en procesvertegenwoordiging bij het voeren van specifieke bouwrechtelijke procedures, waaronder arbitrage bij de Raad van Arbitrage voor de bouw in Utrecht.
  • Alle soorten huurzaken, zoals bedrijfsruimte, woonruimte en overige (bedrijfs-/kantoor)ruimte. Denk hierbij aan contractvorming, geschillen rondom betalingsachterstand, gebreken, overlast, achterstallig onderhoud en alle overige denkbare geschilbeslechting, zoals het voeren ontbinding- en ontruimingsprocedures.
  • Veilingen

Bouwrecht advocaat Groningen, Leeuwarden en Assen

Hulp nodig bij een van bovenstaande vraagstukken? Of op zoek naar ander juridisch advies op het gebied van vastgoed of civiel bouwrecht? Neem dan gerust contact op met een van de experts van TRIP Advocaten Notarissen. Onze kantoren zitten in Groningen, Leeuwarden en Assen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen met een advocaat gespecialiseerd in het bouwrecht of vastgoed bereiken we het beste resultaat.

Heeft u juridische vragen over bijvoorbeeld huur en verhuur of koop en verkoop? Via onderstaand contactformulier komt u vrijblijvend in contact met een vastgoed advocaat of een bouwrecht advocaat. U bent bij onze vastgoed en bouwrecht specialisten aan het juiste adres. Zij beschikken over de juridische kennis om u verder te helpen.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

mr. A.J. (Arie) Mes

Actueel

Meer actualiteiten over Vastgoed en civiel bouwrecht

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises