Terug
HomeSpecialistenmr. J.J. (Jaap Jan) Plas
mr. J.J. (Jaap Jan) Plas

mr. J.J. (Jaap Jan) Plas

Groningen

Jaap-Jan houdt zich vooral bezig met complexe vastgoedvraagstukken tijdens de levensloop van vastgoed; vanaf de start van een initiatief tot de beleggingsfase. Tot zijn aandachtsgebieden rekent hij transacties, projectontwikkeling, vastgoedfinancieringen, duurzame energie en beleggingsstructuren (inclusief familiefondsen). Zijn cliënten zijn onder meer overheden, toegelaten instellingen, beleggers, ontwikkelaars, havenbedrijven, zorginstellingen en bouwers.

Jaap-Jan is een scherpe en ambitieuze jurist. Hij heeft oog voor zowel de juridisch details als het financiële/strategische belang van de cliënt en de transactie. Hij is sinds 2001 werkzaam bij TRIP Advocaten Notarissen, vanaf 2006 als partner. Tussen 2007 en 2020 was Jaap-Jan lid van het dagelijks bestuur. Hij is medeoprichter van enkele vastgoedgerelateerde verenigingen en stichtingen en vervult (nog steeds) diverse nevenfuncties. 

Expertises

Vastgoed en civiel bouwrecht

Branches

Bouw & Vastgoed

Overheid

Woningcorporaties

Opleidingen

Notarieel Recht Rijksuniversiteit Groningen

International Business Law and Tax Law, Katholieke Universiteit Leuven

Nevenactiviteit

Medeoprichter en voorzitter van de Stichting Vastgoedrapportage Noord-Nederland

Lid van de Vereniging van Vastgoed-Juristen

Medeoprichter en lid van de Noordelijke Vastgoed Sociëteit

Medeoprichter van de Vereniging van Internet Notarissen

Medeoprichter van de Stichting Vastgoedlounge FC Groningen

Initiatiefnemer Groninger Uitdaging

Bestuurder Stichting Escrow Waarborg Trip Advocaten & Notarissen

Bestuurder Stichting Beheer Derdengelden Trip Advocaten & Notarissen

Lid van Freon fan De Swan

Talen

Nederlands, Duits & Engels

Waar Jaap Jan u mee kan helpen:

Expertises

Vastgoed en civiel bouwrecht

Vastgoed en civiel bouwrecht zijn belangrijke aspecten van het recht die betrekking hebben op de aankoop, verkoop, verhuur, ontwikkeling en beheer van vastgoed. Bij ons advocatenkantoor zijn wij gespecialiseerd in vastgoed- en bouwrecht en kunnen wij u helpen bij het navigeren door de complexe wet- en regelgeving die hiermee samenhangt.

Branches

Bouw & Vastgoed

Ons team van advocaten en notarissen is gespecialiseerd in bouw & vastgoed en helpt u met gericht advies over alle rechtsgebieden waarmee u te maken krijgt. Dat werkt goed en geeft rust.

Overheid

In de overheidspraktijk is het recht meer dan ‘wie heeft er gelijk?’ Wij staan naast u, vullen uw kennis aan en trekken samen met u op. Komt er een verhard fietspad in dit natuurgebied? Moet de school in deze kleine gemeente worden gesloten? Bij zulke vraagstukken is het recht dienend…

Woningcorporaties

Zoveel vernieuwing en tegelijkertijd de dagelijkse praktijk rond de verhuur van uw woningen: wij zijn ervaren met beide kanten van woningcorporaties. De omgeving waarin u als woningcorporatie opereert verandert continu. Thema’s als duurzaamheid, digitalisering en de beschikbaarheid van voldoende en betaalbare woningen vragen uw aandacht. Om deze uitdagingen…