Terug
HomeExpertisesFamilierecht
Familierecht
Familierecht

Advocaat familierecht

Veranderingen in uw leven zijn emotioneel. Het is soms lastig om recht te doen aan alle gevoelens en tegelijkertijd goede afspraken te maken. Onze specialisten in familierecht helpen u hierbij.

Familierecht

Gaat u trouwen en twijfelt u over gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden? Of ligt u in scheiding en wilt u weten wat uw rechten en plichten zijn? Veranderingen in uw huishouden zijn emotioneel. Het is soms lastig om recht te doen aan alle gevoelens en tegelijkertijd afspraken te maken die het beste bij uw situatie passen. TRIP Advocaten Notarissen staat voor u klaar met deskundig advies.

Huwelijk, testament of echtscheiding

Onze in familierecht gespecialiseerde advocaten en notarissen kijken verder dan het standaardrecept. Ze luisteren naar uw wensen en leggen u de verschillen tussen alle mogelijkheden geduldig uit. Zo weet u zeker dat u begrijpt wat u tekent. Al onze advocaten familie- en erfrecht zijn (aspirant-)lid van de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Dat betekent dat we de belangen van een van beide partners kunnen behartigen, maar u ook kunnen bijstaan als onpartijdige scheidingsbemiddelaar of mediator. Als dat nodig blijkt, werken wij samen met onze collega’s van andere rechtsgebieden. Lees ook de blog over de hoogte van de partneralimentatie en de invloed het woonbudget van een ex-partner hierop.

Advocaten familierecht

Onze advocaten gespecialiseerd in familierecht helpen u graag met praktisch en helder advies over:

 • (Echt)scheidingsprocedures
 • Scheidingsmediation bij scheiden
 • De afwikkeling van huwelijkse voorwaarden
 • Verdeling van de woning
 • Alimentatie (partneralimentatie)
 • Zorg-/omgangsregeling
 • Ouderschapsplan
 • Geschillen tussen erfgenamen
 • Adoptieprocedures

Notarissen familierecht

Onze notarissen gespecialiseerd in familierecht helpen u graag met praktisch en helder advies over:

 • Het opstellen van huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden
 • Het opstellen van samenlevingsovereenkomsten
 • Het opstellen van testamenten
 • Het opstellen van levenstestamenten
 • Het opstellen van verklaringen van erfrecht en/of verklaringen van executele
 • De afwikkeling van nalatenschappen
 • Nalatenschapsmediation
 • Het opstellen van donorovereenkomsten
 • Schenken op papier

Kinderrecht, familierecht en ouderschapsrecht

Familierecht is een rechtsgebied dat zich richt op de rechten en plichten van familieleden onderling. Het omvat onder andere onderwerpen zoals huwelijksrecht, echtscheiding, ouderschapsrecht, adoptie en erfrecht. In het huwelijksrecht worden onder andere regels vastgelegd over het aangaan van een huwelijk, de verdeling van bezittingen bij een scheiding en de verplichtingen van echtgenoten jegens elkaar. Ook worden in deze wetgeving regels vastgelegd over de verantwoordelijkheid voor kinderen, zoals wie de voogdij heeft en wie de kinderalimentatie betaalt. Onze juristen vertellen u graag meer over de rechten en plichten bij ouderlijk gezag of voogdij.

Het ouderschapsrecht regelt de rechten en plichten van ouders ten opzichte van hun kinderen. Hieronder vallen onder andere de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van de kinderen, de zorgverdeling en de verdeling van kosten voor de kinderen. Adoptie is het legaal toewijzen van ouderschap aan een persoon die niet biologisch verwant is aan het kind. Er zijn verschillende regels en vereisten voor adoptie, afhankelijk van de wetgeving in het land waar de adoptie plaatsvindt.

Erfrecht regelt hoe een erfenis verdeeld wordt na het overlijden van iemand. Hierin wordt onder andere bepaald wie erfgenaam is, hoe de verdeling van de erfenis plaatsvindt en welke verplichtingen er zijn voor de erfgenamen. Familierecht is een belangrijk en complex rechtsgebied, dat zorgt voor bescherming van de rechten van familieleden en regelt hoe zij met elkaar omgaan. Het is belangrijk om bij juridische problemen op dit gebied een ervaren familierecht advocaat in te schakelen. Neem een gespecialiseerde advocaat in de arm.

Familierecht advocaat Groningen, Leeuwarden en Assen

Heeft u een familierecht advocaat nodig? Of bent u op zoek naarf juridisch advies op het gebied van familierecht in Groningen, Leeuwarden of Assen? Neem dan gerust contact op met een van de specialisten van TRIP Advocaten Notarissen. We bespreken uw vraagstuk en de juiste aanpak. Zo weten wij welke specialisten bij u passen en weet u waar u aan toe bent. Samen bereiken we het beste resultaat.

Heeft u juridische hulp of een advocaat nodig? Dan bent u bij TRIP aan het juiste adres. Via onderstaand contactformulier op onze website kan u vrijblijvend contact opnemen met een specialist personen en familierecht. Een geschikte advocaat of notaris gespecialiseerd in familierecht zal reageren op uw bericht.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Actueel

Meer actualiteiten over Familierecht
Overzicht van alle expertises