mr. M.Th.J.H. (Maarten) Straatman

mr. M.Th.J.H. (Maarten) Straatman

jurist notarieel vastgoed

Groningen

Maarten is door zijn specialisatie vaak betrokken bij complexe(re) vastgoedvraagstukken; in het bijzonder het structureren van eigendomsverhoudingen. Door slim om te gaan met bijzondere rechtsfiguren (erfpacht, opstalrecht, spliting in appartementsrechten en erfdienstbaarheden) kunnen de verhoudingen goed en duurzaam worden vastgelegd. De afgelopen jaren heeft hij de nodige wind- en zonneparken geadviseerd. Hij heeft ook veel ervaring op het gebied van de eigendom van netwerken (kabels en leidingen).

Voorts is Maarten werkzaam op het gebied van het commercieel vastgoed; zowel aankoop als verkoop. In 2009 heeft hij de Grotius Opleiding “Financiering en Zekerheden” gevolgd.

Tot slot is hij sinds 2016 belangeloos adviseur van Stichting Beschermende Wieg. Deze stichting zet zich in voor de belangen van moeders die anoniem afstand willen doen van hun pasgeboren kind.

Jaar van beëdiging

1999

Expertises

Vastgoed en civiel bouwrecht

Branches

Bouw & Vastgoed

Duurzaamheid & Energie

Opleidingen

Notarieel Recht Universiteit Utrecht

Grotius Academie Financiering en Zekerheden

Publicaties

  • Aan wie moet de opzegging van een erfpacht worden betekent? (WPNR 2013/6973)
  • Reactie: De bevoegdheid tot netwerkregistratie door een rechtsopvolger onder algemene titel (WPNR 2014/7025)

Nevenactiviteit

Adviseur van Stichting Beschermende Wieg

Talen

Nederlands

Waar Maarten u mee kan helpen:

Expertises

Vastgoed en civiel bouwrecht

Als geen ander kennen onze juristen de weg in de wereld van (bedrijfsmatig) vastgoed. Ons team helpt met integrale juridische oplossingen met betrekking tot civiel bouwrecht en vastgoed. Bezit uw organisatie of instelling onroerend goed? Verhuurt u vastgoed of wilt u vastgoed gaan ontwikkelen? Het klinkt eenvoudig, maar betreft vaak…

Branches

Bouw & Vastgoed

Ons team van advocaten en notarissen is gespecialiseerd in bouw & vastgoed en helpt u met gericht advies over alle rechtsgebieden waarmee u te maken krijgt. Dat werkt goed en geeft rust.

Duurzaamheid & Energie

We volgen de ontwikkelingen op de voet en denken met u mee over juridische kwesties en oplossingen in duurzame energieprojecten. Onze advocaten en notarissen gespecialiseerd in duurzaamheid en energie helpen u graag verder.