Contact
mr. A.J. (Arie) Mes

mr. A.J. (Arie) Mes

Kandidaat-notaris (aspirant partner)

Groningen

Arie is gespecialiseerd in het vastgoedrecht en de notariële scheepvaartpraktijk, al dan niet op het snijvlak van het ondernemingsrecht. Zijn cliënten zijn zowel startende als door de wol geverfde ondernemers en (vastgoed)beleggers, rederijen en scheepswerven, overheden, woningcorporaties en investeringsmaatschappijen.

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden doet Arie als buitenpromovendus een onderzoek naar ‘driedimensionaal eigendom in het vastgoedrecht’ bij de Rijksuniversiteit Groningen. In het verlengde daarvan publiceert hij regelmatig wetenschappelijke artikelen en doceert hij over onderwerpen als circulair bouwen en appartementsrechten. De combinatie van wetenschap en praktijk streeft Arie na in zijn manier van werken. Zijn cliënten worden vanuit een pragmatische insteek op maat bediend, zonder daarbij de kwaliteit en de (rechts)theorie uit het oog te verliezen. 

Expertises

Internationaal ondernemen

Ondernemingsrecht

Vastgoed & Civiel bouwrecht

Branches

Bouw & Vastgoed

Scheepvaart

Woningcorporaties

Opleidingen

Notarieel Recht Universiteit Utrecht

Nevenactiviteit

Buitenpromovendus Rijksuniversiteit Groningen, Notarieel Instituut Groningen

Docent Instituut Bouwrecht

Co-auteur Sdu Commentaar Vermogensrecht (onderdeel appartementsrechten)

Online docent E-wise over appartementsrechten

Adviseur "De Noordelingen"

Voorzitter van Financieel Café Noord-Nederland

Lid van Ronde Tafel 107

Talen

Nederlands & Engels

Waar Arie u mee kan helpen:

Expertises

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over de grens rekening houden? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren.

Vastgoed & Civiel bouwrecht

Als geen ander kennen onze juristen de weg in de wereld van (bedrijfsmatig) vastgoed. Ons team helpt met integrale juridische oplossingen.

Branches

Bouw & Vastgoed

Ons team van specialisten helpt u met gericht advies over alle rechtsgebieden waarmee u te maken krijgt. Dat werkt goed en geeft rust.

Scheepvaart

In de scheepvaart zijn zaken vaak net anders geregeld dan op de vaste wal. Ons kantoor heeft ruim dertig jaar ervaring met uw werkveld.

Woningcorporaties

Zoveel vernieuwing en tegelijkertijd de dagelijkse praktijk rond de verhuur van uw woningen: wij zijn ervaren met beide kanten van uw werk.