mr. A.J. (Arie) Mes

mr. A.J. (Arie) Mes

notaris (partner)

Groningen

Arie is gespecialiseerd in het vastgoedrecht en de notariële scheepvaartpraktijk, al dan niet op het snijvlak van het ondernemingsrecht. Zijn cliënten zijn zowel startende als door de wol geverfde ondernemers en (vastgoed)beleggers, rederijen en scheepswerven, overheden, woningcorporaties en investeringsmaatschappijen.

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden doet Arie als buitenpromovendus een onderzoek naar ‘driedimensionaal eigendom in het vastgoedrecht’ bij de Rijksuniversiteit Groningen. In het verlengde daarvan publiceert hij regelmatig wetenschappelijke artikelen en doceert hij over onderwerpen als circulair bouwen en appartementsrechten. De combinatie van wetenschap en praktijk streeft Arie na in zijn manier van werken. Hij bedient zijn cliënten vanuit een pragmatische insteek op maat, zonder daarbij de kwaliteit en de (rechts)theorie uit het oog te verliezen.  

Expertises

Internationaal ondernemen

Ondernemingsrecht

Vastgoed en civiel bouwrecht

Branches

Bouw & Vastgoed

Scheepvaart

Woningcorporaties

Opleidingen

Notarieel Recht Universiteit Utrecht

Publicaties

  • "Invoering van een driedimensionaal kadaster in Nederland - Wat zijn de juridische gevolgen ter zake van de invoering van een driedimensionaal kadaster in vergelijking met het huidige systeem van de registratie van onroerende zaken in Nederland?", Utrecht: Kennispunt Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, Universiteit Utrecht (2012).
  • A.J. Mes: "Juridische aspecten van de invoering van een driedimensionaal kadaster in Nederland", WPNR 2012/6951, p. 812-818
  • "De notaris en de tegenstrijdig belangregeling" - In deze bijdrage gaat mr. A.J. Mes in op de vraag tot hoever de notariële zorgplicht reikt bij het controleren van de nakoming van de tegenstrijdig belangregeling bij de vennootschappen die betrokken zijn bij een transactie.
  • A.J. Mes: "Notaris en de tegenstrijdig belangregeling", Bedrijfsjuridische berichten 2014/69
  • A.J. Mes: "Driedimensionaal eigendom", WPNR 2014, p. 1189-1199.

Nevenactiviteit

Buitenpromovendus Rijksuniversiteit Groningen, Notarieel Instituut Groningen

Docent Instituut Bouwrecht

Co-auteur Sdu Commentaar Vermogensrecht (onderdeel appartementsrechten)

Online docent E-wise over appartementsrechten

Adviseur "De Noordelingen"

Voorzitter van Financieel Café Noord-Nederland

Lid van Ronde Tafel 107

Talen

Nederlands & Engels

Actueel

Meer actualiteiten van mr. A.J. (Arie) Mes

Waar Arie u mee kan helpen:

Expertises

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over rekening houden bij internationaal ondernemen? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren over het ondernemingsrecht.

Vastgoed en civiel bouwrecht

Als geen ander kennen onze juristen de weg in de wereld van (bedrijfsmatig) vastgoed. Ons team helpt met integrale juridische oplossingen met betrekking tot civiel bouwrecht en vastgoed.

Branches

Bouw & Vastgoed

Ons team van advocaten en notarissen is gespecialiseerd in bouw & vastgoed en helpt u met gericht advies over alle rechtsgebieden waarmee u te maken krijgt. Dat werkt goed en geeft rust.

Scheepvaart

In de scheepvaart zijn zaken vaak net anders geregeld dan op de vaste wal. Ons kantoor heeft ruim dertig jaar ervaring met uw werkveld.

Woningcorporaties

Zoveel vernieuwing en tegelijkertijd de dagelijkse praktijk rond de verhuur van uw woningen: wij zijn ervaren met beide kanten van woningcorporaties.