Terug
HomeSpecialistenmr. R.H.E.W. (Roderick) Bergsma
mr. R.H.E.W. (Roderick) Bergsma

mr. R.H.E.W. (Roderick) Bergsma

notaris (partner)

Groningen

Roderick is gespecialiseerd in het (gecompliceerd) commercieel vastgoedrecht, ondernemingsrecht en daardoor met name ook in het grensgebied tussen beide rechtsgebieden. Deze sterke combinatie van specialisaties komt tot recht in de advisering van (vastgoed)ondernemers, projectontwikkelaars, beleggers, private equity fondsen en (plaatselijke) overheden. Zo houdt hij zich onder andere bezig met het opzetten en structureren van vastgoedfondsen en ondernemingen, het juridisch vormgeven van financieringen en zekerheden, de (juridische begeleiding bij de) overdracht van vastgoedportefeuilles en de fusie- en overnamepraktijk. 

Zijn oplossingsgerichte, analytische, creatieve en ‘out of the box’ aanpak van juridische kwesties wordt door zijn cliënten gewaardeerd. Hij vindt het leuk om intensief samen te werken met opdrachtgevers. Roderick is sinds begin 2003 verbonden aan TRIP Advocaten Notarissen, sinds 2007 als notaris.

Expertises

Internationaal ondernemen

Ondernemingsrecht

Vastgoed en civiel bouwrecht

Branches

Agri & Food

Bouw & Vastgoed

Opleidingen

Notarieel Recht Rijksuniversiteit Groningen

Nevenactiviteit

Agri-notaris, lid van de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN)

Lid van de Vereniging van Vastgoedjuristen

Lid van de Vereniging van Jonge Onroerend Goed Juristen

Lid van de Noordelijke Vastgoedsocieteit

Lid van Freon Fan De Swan

Lid van Kiwanis Assen

Lid van de business club van Eurosonic Noorderslag (ESNS)

Talen

Nederlands & Engels

Waar Roderick u mee kan helpen:

Expertises

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over rekening houden bij internationaal ondernemen? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier? Over de grens lonken veel kansen. Steeds meer van onze cliënten opereren dan ook in internationaal vaarwater. Internationaal zaken doen brengt extra uitdagingen met zich mee.

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren over het ondernemingsrecht. Wat maakt een succesvolle ondernemer? Er is geen vast recept, maar vrijwel altijd behoren daadkracht en een brede kennis tot…

Vastgoed en civiel bouwrecht

Vastgoed en civiel bouwrecht zijn belangrijke aspecten van het recht die betrekking hebben op de aankoop, verkoop, verhuur, ontwikkeling en beheer van vastgoed. Bij ons advocatenkantoor zijn wij gespecialiseerd in vastgoed- en bouwrecht en kunnen wij u helpen bij het navigeren door de complexe wet- en regelgeving die hiermee samenhangt.

Branches

Agri & Food

De juridische vragen waar u binnen agri & food mee te maken heeft zijn veelomvattend. Bouw met ons met een goed gevoel aan de toekomst van uw bedrijf.

Bouw & Vastgoed

Ons team van advocaten en notarissen is gespecialiseerd in bouw & vastgoed en helpt u met gericht advies over alle rechtsgebieden waarmee u te maken krijgt. Dat werkt goed en geeft rust.