Terug
HomeSchuldhulpverlening ondernemers

Schuldhulpverlening ondernemers

Schuldhulpverlening ondernemers

Het kan elke ondernemer overkomen: debiteuren die failliet gaan, de markt die instort, leveranciers die hun afspraken niet nakomen, noem maar op: uw onderneming komt ongewild in de financiële problemen! En wat kunt u doen als uw onderneming in de problemen komt omdat bijvoorbeeld uw bank het krediet opzegt en u uw schulden niet meer kunt betalen? Misschien ziet u even geen uitweg meer. Onze ervaren specialisten laten u zien dat er licht is aan het einde van de tunnel. Want er zijn altijd mogelijkheden om tot goede oplossingen te komen. Wij nemen u veel praktische zorgen uit handen. U heeft namelijk al kopzorgen genoeg.

Voortzetten onderneming

Om tot een op maat gemaakte oplossing te komen is eerst van belang om te weten of uw onderneming levensvatbaar is. Wist u bijvoorbeeld dat u als ondernemer een beroep kunt doen op het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (BBZ) van uw gemeente? Een externe deskundige kan dan de levensvatbaarheid van uw onderneming onderzoeken. Is uw onderneming levensvatbaar, dan kunt u een passend krediet aanvragen of een tijdelijke uitkering. Samen brengen we de stappen in beeld en maken een plan om uw bedrijf klaar voor de toekomst te maken.

Ook kan het een oplossing zijn dat met een nieuwe, passende financiering de bestaande financieringen c.q. schulden worden afgekocht.

Als een krediet of uitkering geen uitkomst biedt, bijvoorbeeld omdat u een partner heeft met een inkomen boven bijstandsniveau of omdat uw bedrijf niet levensvatbaar is gebleken, dan kan het toch zo zijn dat uw gemeente de schuldhulpverlening faciliteert. Ook dan kunt u bij ons terecht.

Beëindigen van uw onderneming

In sommige gevallen is een onderneming niet levensvatbaar. Het stoppen van uw onderneming is dan de enige optie. Hoe pakt u dit dan aan? Want vaak zijn de schulden hoger dan de beschikbare middelen. Onze specialisten hebben veel ervaring op het gebied van het adviseren van ondernemers die hun onderneming noodgedwongen moeten staken. Zij nemen dan eerst contact op met uw schuldeisers, zoals de bank, de belastingdienst en de leveranciers om rust te creëren en vanuit die situatie tot een totaaloplossing te komen.

Heeft u hier vragen over, aarzel dan niet contact op te nemen met Christian Glas.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.