Wanneer er bij een bedrijf een arbeidsongeval plaatsvindt, en het Openbaar Ministerie meent dat het bedrijf haar leidinggevenden strafbaar hebben gehandeld, dan vindt vervolging veelal plaats op grond van artikel 32 van de Arbeidsomstandighedenwet. Vervolging op grond van dit artikel kan leiden tot hoge boetes, taakstraffen en soms zelfs gevangenisstraffen.

Voorbeeld arbeidsongeval

Een voorbeeld van een dergelijke zaak, is die van een bouwbedrijf dat wordt vervolgd nadat een werknemer is overleden door een val van een steiger. Het is in zo’n geval van belang om, indien mogelijk, aan te tonen dat het bedrijf alle nodige veiligheidsmaatregelen heeft genomen en dat het ongeval dus niet te wijten was aan nalatigheid of opzet van het bedrijf of haar bestuurders.

Ons advocatenkantoor heeft ruime ervaring met het bijstaan van bedrijven en bestuurders die te maken krijgen met een strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van een arbeidsongeval. Wij kunnen u helpen om uw positie te bepalen, uw rechten te beschermen en uw belangen te behartigen tijdens het onderzoek en ter terechtzitting.

Vrijblijvend contact met een advocaat

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over uw situatie. Onze strafrechtjuristen hebben uitgebreide ervaring met bedrijfsongevallen. Wij staan voor u klaar met deskundig advies en een persoonlijke aanpak.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises