Terug
HomeExpertisesStrafrechtArbeidsongeval
Arbeidsongeval
Arbeidsongeval

Advocaat arbeidsongeval

Bel 0657441465 voor gratis telefonisch advies

Als er een arbeidsongeval is gebeurd, dan moet u als werkgever dit melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Na de melding vindt er zo snel mogelijk een ongevalsonderzoek plaats. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door de Arbeidsinspectie. De advocaten van TRIP kunnen u bijstaan tijdens dit onderzoek en het eventuele strafrechtelijke onderzoek dat hierna plaatsvindt. Wij zijn gespecialiseerd in strafrechtelijke onderzoeken naar aanleiding van arbeidsongevallen en weten als geen ander hoe we u als werkgever hierin bij moeten staan.

Klik hier voor gratis telefonisch advies

Wat veel klanten prettig vinden is dat een eerste telefoongesprek gratis is en wij al snel in het onderzoek de nodige sturing kunnen geven. Ook bespreken wij met u de kansen op vrijspraak en/of de aard en/of hoogte van de te verwachten straffen of boetes. U weet dan direct waar u aan toe bent, zodat u uw procespositie hierop af kunt stemmen. Daarnaast zijn onze advocaten altijd bereikbaar, schakelen wij snel en behandelen wij zaken door het hele land.

Werkgevers en bestuurders verantwoordelijk bij een arbeidsongeval

De strafrechtadvocaten van TRIP staan werkgevers en bestuurders bij. Het is namelijk zo dat doorgaans niet alleen de rechtspersoon als verdachte wordt aangemerkt, maar ook de zogeheten feitelijk leiding gever. Dat is over het algemeen de bestuurder of manager die verantwoordelijk is voor de veiligheid.

Stappenplan arbeidsongeval

Is er een ongeval op de werkvloer gebeurd? Wij helpen u aan de hand van de volgende stappen:

  1. Tijdens een gratis telefoongesprek bespreken wij uw zaak en geven we een inschatting over het vervolg.
  2. Wij geven een inschatting van de te verwachten kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.
  3. Wij geven advies naar aanleiding van vorderingen (op grond van de Wet op de Economische Delicten) van de Arbeidsinspectie.
  4. Wij staan de rechtspersoon en de bestuurders bij tijdens verhoren met de Arbeidsinspectie.
  5. Wij vragen het onderzoeksrapport en het dossier op en dienen, zo mogelijk, een seponeringsverzoek in.
  6. Wij staan u bij in onderhandelingen met het OM in verband met een buitengerechtelijke afdoening of ter zitting bij de rechtbank.

Arbeidsomstandighedenwet

Onze strafrechtadvocaten staan u of uw onderneming bij als u wordt verdacht van overtreding van artikel 32 of 16 van de Arbeidsomstandighedenwet. In deze artikelen is het strafbaar gesteld voor een werkgever om handelingen te verrichten of na te laten in strijd met de Arbeidsomstandighedenwet en/of het Arbeidsomstandighedenbesluit, indien daardoor levensgevaar of ernstige schade aan de gezondheid van één of meer werknemers te verwachten is. De verdenking wordt door de Arbeidsinspectie altijd toegesneden op specifieke overtredingen uit de arbeidsomstandighedenwetgeving. Hierbij kan worden gedacht aan ongelukken door onvoldoende valbeveiliging (bij werken op hoogte), overbruggen van veiligheid (bij machines) of het onvoldoende beperken van blootstelling aan giftige stoffen.

Strafrechtelijk onderzoek van de Arbeidsinspectie?

Is er bij u een ongeval op de werkvloer gebeurd en doet de Arbeidsinspectie strafrechtelijk onderzoek? Neem telefonisch contact op met onze advocaten via 0657441465 of vul onderstaand formulier in en onze specialisten nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze advocaten in Groningen, Leeuwarden en Assen helpen u graag verder.

Contactformulier

Velden met * zijn vereist

Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Maak kennis met het team

Branches

Onze specialisten binnen deze expertise hebben ervaring in de volgende branches:

Overzicht van alle expertises