Contact
mr. S. (Sigrid) Veenema-Bruinsma

mr. S. (Sigrid) Veenema-Bruinsma

Advocaat

Leeuwarden

Sigrid is gespecialiseerd in het contractenrecht, zekerhedenrecht (waaronder pand- en hypotheek), aansprakelijkheidsrecht (waaronder bestuurdersaansprakelijkheid), beslag- en executierecht en insolventierecht. In de dagelijkse praktijk houdt Sigrid zich bezig met het adviseren van ondernemingen op deze gebieden, en waar nodig ook het voeren van procedures. 

Cliënten omschrijven Sigrid als gedreven, betrokken en prettig in de omgang. Sigrid: “Ik vind het belangrijk om laagdrempelig contact te hebben met mijn cliënten en daarbij eerlijk en duidelijk te communiceren. Cliënten weten wat ze aan mij hebben.” Ze ziet snel waar de (eventuele/toekomstige) problemen zitten en blijft niet hangen in wat niet kan, maar zoekt naar hoe het dan wel kan. Daarbij heeft Sigrid oog voor het feit dat partijen na een conflict soms weer met elkaar verder moeten. 

Jaar van beëdiging

2015

Expertises

Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Fusies & Overnames

Internationaal ondernemen

Ondernemingsrecht

Branches

Zakelijke dienstverlening

Opleidingen

Nederlands Recht Rijksuniversiteit Groningen

Grotius Academie Specialisatieopleiding Insolventierecht

Nevenactiviteit

Lid van de Vereniging van Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)

Curator van een onder curatele gestelde (Boek 1 BW)

Begeleiding student-stagiaires

Business Breakfast Club Drachten

Talen

Nederlands, Engels & Fries

Actueel

Meer actualiteiten van mr. S. (Sigrid) Veenema-Bruinsma

Waar Sigrid u mee kan helpen:

Expertises

Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht

Niemand zit te wachten op schade. Als er dan toch iets misgaat, is het fijn dat de schade eerlijk en volgens de regels wordt afgehandeld.

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Komt uw bedrijf ineens in de problemen? Juist bij financieel zwaar weer vergroot tijdig ingrijpen uw kansen op een positieve afloop.

Fusies & Overnames

Bij fusies en overnames komen een hoop rechtsgebieden samen. Onze specialisten weten welke details u echt niet over het hoofd mag zien.

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over de grens rekening houden? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren.

Branches

Zakelijke dienstverlening

Compliance en het beheersen van juridische bedrijfsrisico’s zijn essentieel, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.