Terug
HomeActueelTrots op resultaat in de “Dienstenrichtlijnzaak“

Trots op resultaat in de “Dienstenrichtlijnzaak“

1 min |
24 juli 2019
|
Nieuws
Trots op resultaat in de “Dienstenrichtlijnzaak“

Written by:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag een belangrijke uitspraak gedaan over de brancheringsregeling in het bestemmingsplan “Stad Appingedam”. De gemeente Appingedam mag reguliere detailhandel weren van het volumineuze detailhandelscluster “Woonplein”. Deze uitspraak is het sluitstuk van een lange juridische procedure over het bestemmingsplan “Stad Appingedam”, waarin eerder prejudiciële vragen over de Dienstenrichtlijn werden gesteld aan het Hof van Justitie in Luxemburg. De Afdeling vindt de herstelde planregeling geschikt en evenredig: dit betekent dat de planregeling ook niet verder hoeft te worden geflexibiliseerd. Deze uitspraak geeft ruimte aan gemeenten en provincies om hun vertrouwde detailhandelsbeleid, mits goed gemotiveerd, te kunnen blijven voeren en is daarom van groot belang voor de praktijk. Aan de herstelde motivering ligt een onderzoek van Rho adviseurs, Bureau Stedelijke Planning en Locatus ten grondslag. Onze advocaten namen deel aan de in de uitspraak genoemde expertmeeting die de gemeente Appingedam heeft georganiseerd over de uitgangspunten van dit onderzoek. Ook hebben zij de gemeente in nauwe samenwerking met Rho adviseurs bijgestaan in de verdere procedure bij de Afdeling.

Meer over deze uitspraak leest u in het persbericht van de Afdeling.

Bericht delen op linkedin

Nieuwste berichten

Al het nieuws

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mis niets meer en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Velden met een * zijn verplicht

Ik geef toestemming dat TRIP Advocaten Notarissen mijn e-mailadres gebruikt voor het toesturen van de nieuwsbrief. U kunt meer lezen in ons Privacy en cookiesbeleid.

Terug naar nieuws
Contact image

Contact

Als grootste juridische adviespraktijk van Noord-Nederland staan wij centraal bij onze cliënten Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe (en ver daarbuiten) vanuit onze kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen.

Lees meer