Terug naar fiscaal strafrecht

Inval van de FIOD? Wij helpen u direct!

Inval van de FIOD? Wij helpen u direct!

Inval van de FIOD of andere opsporingsinstantie (NVWA, inspectie SZW of de douane)?

Zorg ervoor dat uw onderneming al tijdens de inval is voorzien van goede rechtsbijstand door een van onze advocaten te bellen.

Waarom contact met ons opnemen?

 • Onze FIOD advocaat is direct bereikbaar voor een eerste gratis gesprek en adviseert u over uw rechten en plichten.
 • Wanneer u in contact komt met de FIOD is het belangrijk dat u bij wordt gestaan door een ervaren FIOD advocaat.
 • Onze FIOD advocaat helpt u mee bij het bepalen van de juiste processtrategie en het voorkomen dat onherstelbare schade aan uw strafzaak en onderneming wordt toegebracht.

Onze advocaat mr. drs. Peter Koops heeft ruime ervaring in het bijstaan van grote en kleine ondernemingen in opsporingsonderzoeken, zoals bij een FIOD inval. Om de impact van het opsporingsonderzoek (zoals FIOD onderzoeken) zoveel mogelijk te beperken, helpt hij u bij het maken van de juiste keuzes, tijdens en na de doorzoeking en inbeslagneming. 

Het eerste gesprek is gratis en wij kunnen ons gelijk inzetten voor uw zaak. U weet dan meteen waar u aan toe bent. Daarnaast zijn onze advocaten altijd bereikbaar, schakelen wij snel en behandelen wij zaken door het hele land. Onze advocaten hebben ruime ervaring met complexe zaken en kunnen uw zaak dan ook uitstekend behandelen. 

Hoe werkt het?

Aan een FIOD-inval gaat veel voorbereiding vooraf. De aanleiding kan zijn gelegen in tips van derden, onregelmatigheden na een boekenonderzoek van de Belastingdienst, een melding aan de Financial Intelligence Unit en zelfs onduidelijkheid in contracten. De oorzaken zijn divers, maar meer dan eens merken we dat het gaat om misverstanden en de FIOD ten onrechte tot een verdenking is gekomen. Het is van belang om in zo vroeg mogelijk stadium deze onduidelijkheid weg te nemen en het onderzoek de juiste kant op te sturen. Goede bijstand is daarbij onmisbaar en adequaat reageren is een topprioriteit. Als u contact met ons opneemt komen wij gelijk in actie.

De strafrechtadvocaten van TRIP staan alle bestuurders bij, ook als u voor pro deo in aanmerking komt. In dat laatste geval betaalt de Staat het grootste gedeelte van de kosten. Wij zoeken voor u uit of u daarvoor in aanmerking komt. U weet dan altijd waar u aan toe bent.

Tips bij een inval van een opsporingsinstantie

 • Vraag wat het doel is van de komst van de opsporingsambtenaren en van welke opsporingsinstantie ze zijn
 • Begeleid de opsporingsambtenaren naar een wachtruimte zonder relevante documenten
 • Bel de directie en onze advocaat
 • Vraag wie als verdachte is of zijn aangemerkt in het onderzoek
 • Vraag van welk(e) strafbaar feit(en) uw bedrijf wordt verdacht. Vaak zal het gaan om meerdere feiten. Vraag naar de wetsartikelen.
 • Vraag van welk(e) strafbare feit(en) eventuele andere verdachten in het onderzoek verdacht zijn
 • Vraag wat de juridische grondslag is van de doorzoeking
 • Win logistieke informatie in over de doorzoeking bij de officier van justitie. Wat is de voorgenomen wijze van inbeslagname van fysieke en digitale documenten? Welke ruimtes is de officier van justitie van plan te doorzoeken? Hoeveel tijd verwacht de officier van justitie dat de doorzoeking in beslag zal nemen?
 • Maak kopieën van alles wat in beslag wordt genomen 
 • Beantwoord geen inhoudelijke vragen van opsporingsambtenaren (zonder onze advocaat)

Wilt u een uitgebreide gids ontvangen met informatie wat u moet doen bij een inval van een opsporingsinstantie? Bel dan met het telefoonnummer bovenaan de pagina of stuur een mail naar Peter Koops of een andere specialist van de sectie strafrecht.

Wie zijn wij?

Met tachtig juristen, verspreid over kantoren in Assen, Groningen en Leeuwarden, vormt TRIP Advocaten Notarissen de grootste juridische adviespraktijk van Noord-Nederland. Wij staan midden in de Noord-Nederlandse samenleving en zijn vertrouwd met de noordelijke cultuur van nuchter pragmatisme en handen uit de mouwen steken.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.