Terug naar nieuws

TRIP Geeft! En wordt Klasgenootje van het Jeugdeducatiefonds

TRIP Geeft! En wordt Klasgenootje van het Jeugdeducatiefonds
5 maart 2024
|
Nieuws

Als leidend advocaten- en notarissenkantoor staan we midden in de samenleving en willen we een bijdrage leveren aan de maatschappij. Onze bijdrage leveren we ook door betrokkenheid bij de zorg, cultuur, sport en onderwijs. Zo zijn we al geruime tijd Vriend van het Beatrix Kinderziekenhuis en al decennia sponsor van het Noord Nederlands Orkest. De pijler onderwijs geven we een impuls door Klasgenootje te worden van het Jeugdeducatiefonds.

Kinderen die opgroeien in armoede doen het minder goed op school en dat ligt niet aan hun verstand. Ze hebben minder toegang tot allerlei ‘hulpbronnen’ dan kinderen die opgroeien in welvarende gezinnen. Dat kan bijles zijn, een excursie naar de natuur, een test of onderzoek die arme kinderen vaak moeilijker of te laat krijgen, maar ook een bed of bureau voor thuis. Een gebrek aan geld zou geen belemmering mogen zijn voor de ontwikkeling van kinderen.

In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Juist in het Noorden is de aanpak van generationele armoede van groot belang. Armoede belemmert de ontwikkeling van een kind en zorgt voor stress, lagere schoolprestaties, minder welbevinden, slechtere gezondheid en voor sociale uitsluiting als volwassene. We hebben een collectieve verantwoordelijk om hier iets aan te doen en TRIP wil daar graag een bijdrage aan leveren.

TRIP is een kennisorganisatie en daaraan ligt goed onderwijs ten grondslag. Daarom hebben we besloten om ons voor minimaal drie jaren te verbinden als Klasgenootje aan het Jeugdeducatiefonds. Het Jeugdeducatiefonds vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen die in armoede opgroeien. Door onze bijdrage worden de toekomstkansen van deze kinderen versterkt. Onze ambitie is dat zij de armoedespiraal van het gezin kunnen doorbreken. Dat is goed voor het kind, goed voor de samenleving en zo dragen we eraan bij dat niemand wordt belemmerd door de omstandigheden waarin hij of zij opgroeit. Het Jeugdeducatiefonds ondersteunt 34 basisscholen in Groningen, 22 scholen in Friesland en 13 scholen in Drenthe.

Meer informatie kunt u vinden op  www.jeugdeducatiefonds.nl of check https://youtu.be/sDAdrvCvTZU.

Bericht delen op linkedin

Gerelateerde nieuwsberichten

Al het nieuws

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mis niets meer en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Velden met een * zijn verplicht

Ik geef toestemming dat TRIP Advocaten Notarissen mijn e-mailadres gebruikt voor het toesturen van de nieuwsbrief. U kunt meer lezen in ons Privacy en cookiesbeleid.

Terug naar nieuws
Contact image

Contact

Als grootste juridische adviespraktijk van Noord-Nederland staan wij centraal bij onze cliënten Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe (en ver daarbuiten) vanuit onze kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen.

Lees meer