mr. J.J. (Jan) Veldhuis

mr. J.J. (Jan) Veldhuis

advocaat (partner)

Leeuwarden

Jan heeft binnen de bouwrecht- en vastgoedpraktijk veel ervaring met grote (infra-)projecten en de bijbehorende financiële belangen. Tot zijn opdrachtgevers behoren overheden, bouwbedrijven, ontwikkelaars en (ver)pachters. Daarnaast is Jan specialist op het gebied van onteigeningen.

Iedere werkdag begint voor Jan om 7.30 uur met het doornemen van jurisprudentie en literatuur. Hij is minutieus, perfectionistisch en een vraagbaak voor menig jonger jurist. Jan heeft aan grote onteigeningsprojecten gewerkt, zoals de aanleg van de Centrale As en de N31. Binnen het bouwrecht werkte hij aan projecten als de verdiepte ligging van de Drachtsterweg (inclusief aquaduct). Binnen het vastgoed heeft Jan meerdere overheden bijgestaan bij geschillen over staatssteun en de ontwikkeling en realisatie van bedrijven- en woonplannen.

Jaar van beëdiging

1987

Expertises

Vastgoed en civiel bouwrecht

Branches

Agri & Food

Bouw & Vastgoed

Overheid

Opleidingen

Nederlands Recht Rijksuniversiteit Groningen

Grotius Academie Specialisatieopleiding Insolventierecht

Nevenactiviteit

Ronde Tafel 53, 40+

Stichting Sociëteit de Friese Bouwkring

Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR)

Vereniging voor Onteigeningsrecht (VVOR)

Vereniging voor Onteigeningsadvocaten (VOA)

Bestuurslid Fries Landbouw Museum

Talen

Nederlands & Fries

Actueel

Meer actualiteiten van mr. J.J. (Jan) Veldhuis

Waar Jan u mee kan helpen:

Expertises

Vastgoed en civiel bouwrecht

Als geen ander kennen onze juristen de weg in de wereld van (bedrijfsmatig) vastgoed. Ons team helpt met integrale juridische oplossingen met betrekking tot civiel bouwrecht en vastgoed.

Branches

Agri & Food

De juridische vragen waar u binnen agri & food mee te maken heeft zijn veelomvattend. Bouw met ons met een goed gevoel aan de toekomst van uw bedrijf.

Bouw & Vastgoed

Ons team van advocaten en notarissen is gespecialiseerd in bouw & vastgoed en helpt u met gericht advies over alle rechtsgebieden waarmee u te maken krijgt. Dat werkt goed en geeft rust.

Overheid

In de overheidspraktijk is het recht meer dan ‘wie heeft er gelijk?’ Wij staan naast u, vullen uw kennis aan en trekken samen met u op.