Terug
HomeSpecialistenmr. J.J. (Jan) Veldhuis
mr. J.J. (Jan) Veldhuis

mr. J.J. (Jan) Veldhuis

advocaat

Leeuwarden

Onteigeningsspecialist

Jan Veldhuis is ruim 35 jaar advocaat en al 20 jaar aan TRIP verbonden.

Jan is gespecialiseerd in het onteigeningsrecht en heeft – optredend voor diverse overheden in Noord-Nederland – veel ervaring met grote en complexe grondverwervingsprojecten. Zo begeleidt Jan overheden in het gehele onteigeningstraject. Inmiddels worden overheden ook begeleid bij de voorbereidingen van mogelijke onteigeningen onder toepassing van de Omgevingswet, waarvan de inwerktreding is bepaald op 1 januari 2024. Met deze Omgevingswet worden provincies, gemeenten en waterschappen zelf bevoegd om te besluiten tot onteigening en zullen zij de bestuursrechtelijke besluitvorming zelfstandig moeten doen. Jan is zowel lid van de VOA, de specialistenvereniging van onteigeningsadvocaten, als ook de VvOR, de vereniging voor onteigeningsrecht. In Noord-Nederland is Jan de enige advocaat, die aan alle voor het (volwaardige) lidmaatschap van de VOA vereiste voorwaarden voldoet.

Jaar van beëdiging

1987

Expertises

Vastgoed en civiel bouwrecht

Branches

Agri & Food

Bouw & Vastgoed

Overheid

Opleidingen

Nederlands Recht Rijksuniversiteit Groningen

Grotius Academie Specialisatieopleiding Insolventierecht

Nevenactiviteit

Ronde Tafel 53, 40+

Stichting Sociëteit de Friese Bouwkring

Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR)

Vereniging voor Onteigeningsrecht (VVOR)

Vereniging voor Onteigeningsadvocaten (VOA)

Ssecretaris van de Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek” (KFPS),

Talen

Nederlands & Fries

Actueel

Meer actualiteiten van mr. J.J. (Jan) Veldhuis

Waar Jan u mee kan helpen:

Expertises

Vastgoed en civiel bouwrecht

Vastgoed en civiel bouwrecht zijn belangrijke aspecten van het recht die betrekking hebben op de aankoop, verkoop, verhuur, ontwikkeling en beheer van vastgoed. Bij ons advocatenkantoor zijn wij gespecialiseerd in vastgoed- en bouwrecht en kunnen wij u helpen bij het navigeren door de complexe wet- en regelgeving die hiermee samenhangt.

Branches

Agri & Food

De juridische vragen waar u binnen agri & food mee te maken heeft zijn veelomvattend. Bouw met ons met een goed gevoel aan de toekomst van uw bedrijf.

Bouw & Vastgoed

Ons team van advocaten en notarissen is gespecialiseerd in bouw & vastgoed en helpt u met gericht advies over alle rechtsgebieden waarmee u te maken krijgt. Dat werkt goed en geeft rust.

Overheid

In de overheidspraktijk is het recht meer dan ‘wie heeft er gelijk?’ Wij staan naast u, vullen uw kennis aan en trekken samen met u op. Komt er een verhard fietspad in dit natuurgebied? Moet de school in deze kleine gemeente worden gesloten? Bij zulke vraagstukken is het recht dienend…