Terug
HomeActueelConsultatie ACM voor vergoeding bij afschaling zonne- en windparken

Consultatie ACM voor vergoeding bij afschaling zonne- en windparken

Consultatie ACM voor vergoeding bij afschaling zonne- en windparken
14 december 2022
|
Blogs

Welke vergoeding krijgen zon- en windprojecten wanneer zij tijdelijk worden afgeschakeld?  ACM legt daarvoor een nieuw “ontwerpcodebesluit enkelvoudige storingsreserve” ter consultatie voor. In deze consultatie ligt namelijk onder andere de vraag voor op welke wijze de zon- en windprojecten die gebruik maken van de reservecapaciteit op het hoogspanningsnet worden gecompenseerd op het moment dat zij worden afgeschakeld. Krijgen zij de daadwerkelijk geleden schade vergoed? Of wordt voor deze vergoedingsplicht aangesloten bij de bestaande algemene compensatievergoeding bij uitval.

De ACM past de uniforme openbare voorbereidingsprocedure toe als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Belanghebbenden hebben tot 24 januari 2023 de tijd om hun zienswijze kenbaar te maken bij de ACM. Zie voor meer informatie: https://www.acm.nl/nl/publicaties/ontwerpcodebesluit-enkelvoudige-storingsreserve

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met een van onze specialisten energierecht.

Bericht delen op linkedin

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Al het nieuws

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mis niets meer en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Velden met een * zijn verplicht

Ik geef toestemming dat TRIP Advocaten Notarissen mijn e-mailadres gebruikt voor het toesturen van de nieuwsbrief. U kunt meer lezen in ons Privacy en cookiesbeleid.

Terug naar blogs
Contact image

Contact

Als grootste juridische adviespraktijk van Noord-Nederland staan wij centraal bij onze cliënten Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe (en ver daarbuiten) vanuit onze kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen.

Lees meer