Terug
HomeFiscale proceduresInvorderingswet

Invorderingswet

Invorderingswet

Invorderingswet

“Dwangbevel in naam der Koning” prijkt er op de brief van de Belastingdienst. Een dwangbevel wordt opgelegd als vast staat dat er nog belasting moet worden betaald, maar deze niet of niet op tijd door u is betaald. Op dit moment is er sprake van invordering door de fiscus. Lees hieronder meer over de invorderingswet.

Invordering kan op diverse manieren plaatsvinden. De fiscus kan beslag leggen op uw goederen of uw bankrekening. De regels voor de incasso van belastingen zijn neergelegd in de Invorderingswet en daarop gebaseerde regelingen.

Vrijblijvend contact met een specialist

Onze advocaten strafrecht kennen de wirwar in deze regelingen op hun duimpje en staan u dan ook terzijde om bijvoorbeeld openbare verkoop van eigendommen te voorkomen. Ook hebben zij ervaring met fiscale procedures over bestuurdersaansprakelijkheid, wanneer de fiscus u dus wilt laten opdraaien voor de schulden van uw onderneming.

Wanneer u met de rug tegen de muur wordt gezet door de fiscus, is het zaak om snel tot oplossingen te komen met de Belastingdienst. Onze fiscale strafrecht advocaten helpen u daar graag bij en weten precies welke procedures moeten worden gevoerd om erger te voorkomen.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.