Terug
HomeSpecialistenmr. N.R. (Nicolette) Drenth
mr. N.R. (Nicolette) Drenth

mr. N.R. (Nicolette) Drenth

advocaat

Groningen

Nicolette is gespecialiseerd in het Europees (mededingings)recht. Ze begeleidt ondernemingen en (decentrale) overheden bij vraagstukken over onder andere het staatssteunrecht, het kartelverbod en de concentratiecontrole. 

Nicolette heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in het mededingingsrecht en promoveert bij de Rijksuniversiteit Groningen op Big Data, (machine-learned) algoritmes en het mededingingsrecht. Ze gaat pragmatisch en doortastend te werk. Het is voor haar belangrijk om met de cliënt samen te werken. Nicolette: ‘’Ik zie mijn cliënt als een samenwerkingspartner. Afhankelijk van het belang en einddoel laveer ik en passen wij de tactiek aan.’’ Daarbij gaat Nicolette kritisch, zorgvuldig, volhoudend en recht door zee te werk.

Jaar van beëdiging

2020

Expertises

Aanbestedingsrecht, mededingingsrecht en staatssteun

Branches

Overheid

Opleidingen

"Nederlands Recht Rijksuniversiteit Groningen "

Publicaties

Nevenactiviteit

Promovenda Rijksuniversiteit Groningen (Onderzoek: Big Data (machine learned) algoritmes en het mededingingsrecht)

Lid Vereniging voor Mededingingsrecht

Talen

Nederlands & Engels

Actueel

Meer actualiteiten van mr. N.R. (Nicolette) Drenth

Waar Nicolette u mee kan helpen:

Expertises

Aanbestedingsrecht, mededingingsrecht en staatssteun

Natuurlijk wilt u de regels van het aanbestedingsrecht volgen en boetes voorkomen. Maar het is niet altijd even duidelijk of een afspraak wel of niet tegen de regels is. Er bestaan veel regels om de markt zo eerlijk mogelijk te maken en ongewenste concurrentie tussen overheden en bedrijven te voorkomen.

Branches

Overheid

In de overheidspraktijk is het recht meer dan ‘wie heeft er gelijk?’ Wij staan naast u, vullen uw kennis aan en trekken samen met u op. Komt er een verhard fietspad in dit natuurgebied? Moet de school in deze kleine gemeente worden gesloten? Bij zulke vraagstukken is het recht dienend…