Terug
HomeActueelHeeft u al een privacystatement voor uw werknemers?

Heeft u al een privacystatement voor uw werknemers?

9 juli 2018
|
Blogs

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Wellicht hebben velen van u opgelucht ademgehaald na alle vragen of u wel AVG-proof was en de lawine van e-mails van tal van (vergeten) mailinglijsten.

Was het een storm in een glas water? Nee, er is wel degelijk iets veranderd,  u moet aan strengere eisen voldoen en er is handhaving.

Een van die eisen is dat u de betrokkenen van wie u de gegevens verwerkt moet informeren dát u hun  gegevens verwerkt. Voor uw klanten heeft u dat ongetwijfeld gedaan, bijvoorbeeld met een privacystatement op de website. Maar heeft u uw werknemers ook al geïnformeerd in een privacystatement voor werknemers?

U moet uw medewerkers mededelen welke gegevens u van ze verwerkt, hoelang u die gegevens bewaart en waarom. U moet ze ook mededelen welke rechten ze hebben op grond van de AVG, wie precies de verwerkingsverantwoordelijke is, bij wie ze kunnen klagen en u moet ze zelfs vertellen dat ze zich ook tot de Autoriteit Persoonsgegevens kunnen wenden.

Mocht u een privacystatement voor uw werknemers nog moeten maken, dan kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij hebben een template ontwikkeld dat we goedkoop en snel aan uw situatie kunnen aanpassen. Neem contact op met onze specialisten.

Bericht delen op linkedin

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Al het nieuws

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mis niets meer en meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Velden met een * zijn verplicht

Ik geef toestemming dat TRIP Advocaten Notarissen mijn e-mailadres gebruikt voor het toesturen van de nieuwsbrief. U kunt meer lezen in ons Privacy en cookiesbeleid.

Terug naar blogs
Contact image

Contact

Als grootste juridische adviespraktijk van Noord-Nederland staan wij centraal bij onze cliënten Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe (en ver daarbuiten) vanuit onze kantoren in Groningen, Leeuwarden en Assen.

Lees meer