Terug naar homepage

Strafbeschikking ontvangen

Strafbeschikking ontvangen

Strafbeschikking ontvangen? Pas op voor een strafblad!

Als u een strafbeschikking heeft ontvangen, dan wilt u natuurlijk meteen weten of u hier iets tegen kunt doen. De advocaten van TRIP helpen u daarbij. Zij zijn gespecialiseerd in strafbeschikkingszaken en weten precies wat te doen.

Bel direct voor gratis advies

Krijg ik een strafblad door betaling?

Veel bedrijven en personen weten niet dat je door betaling van een strafbeschikking automatisch een strafblad krijgt. Betaling van een strafbeschikking kan dus ingrijpende gevolgen hebben, zoals het niet krijgen van een VOG, het niet kunnen aanvragen of wijzigen van verzekeringen, het niet kunnen krijgen van vergunningen of financieringen of het niet kunnen reizen naar het buitenland.

Betaal dus nooit klakkeloos een strafbeschikking. De gevolgen gaan veel verder dan het enkel betalen van het bedrag van de strafbeschikking.

Wat veel klanten prettig vinden is dat een eerste telefoongesprek met onze advocaten gratis is en wij voor verzet tegen strafbeschikkingen werken met vaste tarieven. U weet dan meteen waar u aan toe bent. Daarnaast zijn onze advocaten altijd bereikbaar, schakelen wij snel en behandelen wij zaken door het hele land.

Strafbeschikking ontvangen? We doorlopen de volgende 4 stappen:

  1. Tijdens een gratis telefoongesprek bespreken wij uw zaak.
  1. Wij stellen verzet in tegen de strafbeschikking voor een vast tarief en u ontvangt van ons uw strafdossier. U hoeft de strafbeschikking niet te betalen, zolang het verzet loopt.
  1. Wij maken gezamenlijk een inschatting van de kansen op basis van uw dossier en ons gesprek.
  1. We vragen de rechter om de strafbeschikking te vernietigen of trekken het verzet in.

Kans op succes is groot

Met uitzondering van verkeersstrafzaken, is het instellen van verzet beslist zinvol. Inmiddels blijkt uit onderzoek dat er in ongeveer 80% van de verzetzaken geen straf volgt dan wel een veel lagere straf of een straf die veel beter past bij de situatie waarin een bedrijf of persoon zich bevindt. Bovendien leidt het ingestelde verzet ertoe dat de onafhankelijke en onpartijdige rechter over uw zaak een oordeel velt, in plaats van dat u zelf ‘tekent’ voor uw eigen veroordeling.

Geringe ernst, maar verstrekkende consequenties

Strafbeschikkingen worden vooral opgelegd voor de minder ernstige strafbare feiten. Het kan daarbij gaan om strafbare feiten zoals vernieling of mishandeling, maar ook om zeer uiteenlopende economische delicten (fiscale strafbeschikking) en milieufeiten. Alhoewel het gaat om de meer geringe feiten, leidt betaling van de strafbeschikking doorgaans tot grote problemen. Dagelijks zien onze advocaten de gevallen voorbij komen van bedrijven die geen vergunning of financiering meer kunnen krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen. Het beste advies is om het probleem bij de bron te bestrijden en om in verzet eruit te halen wat erin zit.

Strafbeschikking ontvangen. Voorkom een strafblad!

Heeft u een strafbeschikking ontvangen. Bel dan met één van onze strafrechtadvocaten voor hulp of vul onderstaand formulier in waarna er zo spoedig mogelijk contact met u wordt opgenomen.

Strafbeschikking ontvangen

Velden met * zijn vereist

MM slash DD slash JJJJ
Met het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met een van onze specialisten.