Contact
mr. M.J. (Meerten) Ubbens

mr. M.J. (Meerten) Ubbens

Advocaat (partner)

Groningen

Meerten is gespecialiseerd in de juridische inrichting van een organisatie, in het bijzonder corporate governance-vraagstukken, financiële en juridische herstructurering, en ondernemingsrechtelijke geschillen die hieruit voortvloeien. Daarnaast begeleidt hij ondernemingen en bestuurders bij fusies, overnames en reorganisaties. Zijn ervaring als curator en bewindvoerder komen hierbij zeer van pas.

Meerten is sinds 1980 werkzaam bij TRIP Advocaten Notarissen, als advocaat en partner. Hij is een gedreven en pragmatische advocaat met een sterk strategisch inzicht. Hij weet goed de essentie van complexe vraagstukken te vatten en daarbij de diverse belangen te onderscheiden. Vanwege zijn kennis en deskundigheid wordt Meerten regelmatig als ‘trusted advisor’ en arbiter geraadpleegd.

Jaar van beëdiging

1980

Expertises

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Fusies & Overnames

Internationaal ondernemen

Ondernemingsrecht

Branches

Industrie

Bouw & Vastgoed

Zakelijke dienstverlening

Transport & Logistiek

Zorg

Opleidingen

Nederlands Recht Rijksuniversiteit Groningen

Grotius Academie Specialisatieopleiding Insolventierecht

Nevenactiviteit

Lid van de Vereniging van Insolventierecht Advocaten INSOLAD

Lid van de toetsingscommissie INSOLAD

Lid van de Vereniging van Handelaren

Lid Raad van Toezicht Stichting Treant Zorggroep

Voorzitter Raad van Commissarissen HZPC Holding B.V.

Voorzitter Raad van Commisarissen Rabobank Emmen-Coevorden

Voorzitter Stichting Administratiekantoor Van der Wiel Holding B.V.

Voorzitter Raad van Commissarissen Van Triest B.V.

Lid Raad van Toezicht Stichting Ondernermshuis Noord-Groningen

Talen

Nederlands, Duits & Engels

Waar Meerten u mee kan helpen:

Expertises

Bedrijfsadvisering, herstructureringen en insolventie

Komt uw bedrijf ineens in de problemen? Juist bij financieel zwaar weer vergroot tijdig ingrijpen uw kansen op een positieve afloop.

Fusies & Overnames

Bij fusies en overnames komen een hoop rechtsgebieden samen. Onze specialisten weten welke details u echt niet over het hoofd mag zien.

Internationaal ondernemen

Met welke regels moet u over de grens rekening houden? Hoe kunt u uw recht halen bij een conflict met een buitenlandse leverancier?

Ondernemingsrecht

Soms komt u als bestuurder of ondernemer kwesties tegen die u nog niet eerder bij de hand heeft gehad. Dan is het fijn om te kunnen sparren.

Branches

Industrie

Ons brancheteam weet welke juridische uitdagingen u tegenkomt. Alles wordt goed geregeld en u houdt tijd over om te ondernemen.

Bouw & Vastgoed

Ons team van specialisten helpt u met gericht advies over alle rechtsgebieden waarmee u te maken krijgt. Dat werkt goed en geeft rust.

Zakelijke dienstverlening

Compliance en het beheersen van juridische bedrijfsrisico’s zijn essentieel, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Transport & Logistiek

Snelheid is een bepalende factor in uw werkveld. Ons team kan juridische kwesties soepel oplossen, zodat u verder kunt met uw werk.

Zorg

Wij nemen de juridische aspecten voor onze rekening, zodat u zich kunt richten op het bieden van toegankelijke en kwalitatief goede zorg.